Radar: dieetwensen in restaurant worden vaak niet serieus genomen

dieetwensen-restaurant

Bij drie op de vier mensen gaat het zelfs weleens mis

Een hapje buiten de deur eten is in veel gevallen een zorgeloze gebeurtenis. Toch kan het lastig worden als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën of rekening moet houden met eetvoorschriften binnen je geloof. Uit onderzoek van Radar blijkt dat deze dieetwensen in veel gevallen helemaal niet serieus worden genomen, en bij drie op de vier mensen zelfs weleens misgaat.

Niet serieus genomen

Uit onderzoek van Radar blijkt dat restaurants de dieetwensen van hun klanten niet altijd zo serieus nemen. Zo geeft driekwart van de ondervraagden aan dat een bestelling weleens misgaat. De precieze reden waarom dit gebeurt is niet bekend. Wel ervaren gedupeerden dat het vaker voorkomt dat mensen glutenvrij eten vanuit een hype. Zo zegt een deelnemer aan het onderzoek dat mensen wel ‘glutenvrij eten, maar dan wel het koekje bij de koffie opeten’. En dat koekje is dan vaak niet glutenvrij.

Minder uiteten

Doordat restaurants de bestelling niet serieus nemen, zegt een vijfde van de mensen aan dat ze minder vaak uit eten gaan. Een kleine groep (vijf procent) van de mensen geeft ook aan helemaal niet meer buiten de deur te eten. Dit omdat het restaurant geen rekening met ze houdt, er geen aanpassingen mogelijk zijn of dat ze meer moeten betalen.

Veel voorkomende dieetwensen

Naast een allergie zijn er ook andere redenen waarom je bepaald voedsel niet mag hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je geen gluten, zuivelproducten of smaakversterkers kan verdragen. In dat geval ben je intolerant. Ook kan het zijn dat je vanuit je geloof alleen halal of koosjer vlees mag eten. Vegetarisch en veganistisch leven is tegenwoordig steeds meer de norm aan het worden en daarom staan er tegenwoordig veel meer gerechten op het menu die binnen deze leefstijl passen.

Lees ook: Snelle eters opgelet: 8 tips om rustiger te eten

Bron: Radar | Beeld: Unsplash, Zakaria Zayane