Hierom zien we geen dronken kandidaten bij First Dates

first-dates

Dat verklaart een hoop!

In het programma First Dates zien we hoe de vrijgezellen van Nederland een potentiële liefdeskandidaat vinden. Het gaat om eerste dates, dus dit kan erg spannend zijn voor de kandidaten. En wij snappen wel dat je dan een borrel drinkt om de zenuwen te kalmeren. Toch kan dit ook anders uitvallen, blijkt maar weer uit een reportage van Veronica Superguide over alcohol op tv. 

Alcoholische versnapering

Een groot deel van de kandidaten van First Dates vragen barman Victor om een alcoholische versnapering. Het helpt de zenuwen de baas te blijven, maar kan het soms ook verkeerd vallen. “Van de duizenden dates die de afgelopen vier jaar te zien waren, zijn de keren dat iemand te diep in het glaasje keek op één hand te tellen”, aldus uitvoerend producent Jasper Geel.

Ogen op je gericht

Enne, dit is nog knap lastig want er zijn een hoop ogen op je gericht. Niet alleen de honderdduizenden kijkers die over je schouder meekijken, maar ook de programmamakers houden je nauwlettend in de gaten. “Als we merken dat iemand tijdens de opnames toch wat te veel drinkt, spreken we diegene aan.”

Laveloos op televisie

Geel begrijpt wel dat kandidaten snel naar een glas wijn of bier nijgen voor een blind date. Toch is het bijna onmogelijk om laveloos op televisie te verschijnen. Er zijn namelijk een hoop regels omtrent (overmatig) alcoholgebruik. Zo legt Geel uit: “We schenken niet meer bij en controleren hoe de persoon naar huis gaat.” Aha!

Lees ook: First Dates-gastheer Sergio onthult hoe je een relatie spannend houdt

Bron: RTL Nieuw | Beeld: First Dates