Oh no: regenachtig herfstweer op komst

Regen, regen en nog eens regen…

Terwijl we ons langzaam richting de wintermaanden begeven, worden we deze week nog even getrakteerd op typisch, regenachtig herfstweer. De komende dagen zullen zich vullen met grijze wolken, buien en wind. Weeronline vertelt ons meer over de voorspellingen wat betreft het onstuimige herfstweer.

Code geel

Maandag kondigde het KNMI code geel af. Er was in principe geen reden voor paniek, maar vooral rond het middaguur waren er zware windstoten en kwam de regen met bakken uit de hemel. Als gevolg daarvan werd aangeraden om op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden en voorzorgsmaatregelen te nemen die veiligheid op de weg waarborgen. Lijkt ons niet meer dan logisch!

Dinsdag en woensdag

Maar na deze wisselvallige maandag lijkt het weer niet bepaald op te klaren. Er gaat namelijk heel veel regen vallen en daarnaast wordt er voor dinsdag op sommige plekken zelfs onweer voorspeld. Bij een matige, tot aan zee, krachtige zuidwestenwind wordt het twaalf tot veertien graden. Op woensdag zal er hier en daar een bui voorkomen, maar in de loop van de dag zal het opklaren en er zal in ieder geval minder regen vallen dan op dinsdag. De temperaturen dalen woensdag enigszins, het wordt maximaal 12 graden waardoor het iets minder zacht aanvoelt.

Donderdag en vrijdag

Na woensdag blijft het weer wisselvallig, met dagelijks kans op buien. Daarnaast kunnen er regengebieden vanaf de Atlantische Oceaan naar Nederland worden gevoerd. Met een beetje geluk zullen is het deze dagen wat vaker en langer droog dan op de voorgaande dagen, waardoor we nog een beetje het gevoel krijgen dat het niet de hele week regent. De middagtemperatuur schommelt rond de tien à elf graden op woensdag, donderdag en vrijdag. In de nacht is het natuurlijk een stukje kouder, de temperatuur zal variëren tussen de vijf en acht graden. De westen- tot zuidwestenwind is over het algemeen matig tot vrij krachtig.

Haal die regenjas dus maar weer tevoorschijn, want de kans op een nat pak is deze week erg groot…

Lees ook: Aha! Dit is waarom we graag ons eigen eten meenemen op vakantie

Bron: Weeronline | Beeld: Pexels