Reisadvies voor Duitsland, Oostenrijk en deel Italië van oranje naar geel

reisadvies geel

Nederlanders kunnen later deze week weer op vakantie naar Duitsland, Oostenrijk en groot deel Italië

Hoewel wij momenteel nog van het Nederlandse zonnetje genieten, kijken wij er enorm naar uit om weer naar het buitenland op vakantie te gaan. Dat het reisadvies voor Duitsland, Oostenrijk en een groot deel van Italië later deze week van oranje naar geel gaat, klonk ons dan ook als muziek in de oren. Wij pakken onze koffers alvast in. 

Van oranje naar geel

Duitsland, Oostenrijk en verschillende delen van Italië kleuren een dezer dagen geel, melden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen, zoals vakanties, weer mogelijk zijn. Tevens is het dan ook niet meer nodig om bij terugkeer een coronatest te doen en hoef je niet in quarantaine. Wel moeten toeristen zich aan de lokale coronaregels houden, zo luidt het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Coronasituatie

De coronasituatie in Duitsland en Oostenrijk is dermate verbeterd, dat het geen hoogrisicogebieden meer zijn. Ook de coronacijfers in Italië laten een steeds beter beeld zien. Vandaar dat delen van het land ook geel kleuren deze week. Het zuiden van Italië blijft naar verwachting nog wel op oranje staan.

Lees ook: Ziekenhuizen doen onderzoek naar derde coronaprik bij kwetsbare groep

Bron: RTL Nieuws, NOS | Beeld: Unsplash, Dino Reichmuth