Oeps: reizigers in Amsterdam stonden vanmorgen voor gesloten station

gesloten station

De treinen reden wel, maar de rolluiken van het station bleven dicht

Een flinke domper voor reizigers via Amsterdam-Zuid vanmorgen: door een foutje bleven de rolluiken van het station stevig gesloten. Ondertussen reden treinen af en aan, maar reizigers konden pas drie kwartier na de planning op weg.

Gesloten station

Bijzondere taferelen bij station Amsterdam-Zuid vanmorgen. Vroege vogels die een trein wilden halen, kwamen namelijk voor een dichte deur te staan. Of om precies te zijn: voor een dicht rolluik. De beide hoofdingangen van het Amsterdamse station, aan het Gustav Mahlerplein en het Zuidplein, waren namelijk stevig afgesloten.

‘Trein gemist’

Op Twitter deelden verschillende reizigers hun onvrede. “NS is de sleutel kwijt”, schrijft NWO-voorzitter Marcel Levi, die toevallig op weg was via het station. Een ander persoon deelt hun frustraties in een tweet naar de NS: “Jullie zijn vergeten ingang Station Zuid in Amsterdam te openen…trein naar Schiphol gemist én nu alsnog helemaal omlopen uit onzekerheid. Wat is dit?!”

De NS reageert gelukkig al snel, maar kan de gedupeerde reizigers weinig duidelijkheid bieden. “Er is verder niets aan de hand, behalve het feit dat het station geopend had moeten zijn”, aldus een werknemer van het NS webcare-account.

Miscommunicatie

Later kan het spoorbedrijf aan nieuwszender AT5 gelukkig wel uitleggen wat er is gebeurd. De rolluiken waren de afgelopen dagen namelijk kapot. Daarom hadden de beveiligers die deze luiken normaal gesproken openen en sluiten de opdracht gekregen dat dit even niet hoefde te gebeuren. De luiken waren gisteren echter gerepareerd en aan het einde van de dag netjes gesloten. Deze informatie was alleen niet bij het beveiligingsbedrijf terechtgekomen, deelt de NS.

Ook verwijst het bedrijf naar de zij-ingang van het station, die wél open was. Deze is bereikbaar via een sluiproute naar de Parnassusweg. Veel reizigers weten echter niet van deze ingang. De NS heeft laten weten deze derde ingang duidelijker onder de aandacht te zullen brengen. Eind goed, al goed!

Lees ook: NS kondigt opnieuw minder treinen aan wegens personeelstekort

Bron: NOS | Beeld: MrAronymous / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-4.0