Renze Klamer over plotseling vertrek De Vooravond: ‘Ik sta nog perplex’

De presentator snapt het besluit niet

Gisteren kwam naar buiten dat NPO1-programma ‘De Vooravond’ na de zomer niet meer terugkeert met het duo Renze Klamer en Fidan Ekiz. Dit nieuws viel rauw op het dak van de presentator, waarna hij op social media zijn verhaal doet.

‘Nog geen 24 uur geleden’

Dat het een heel plotseling besluit is geweest, liet Renze weten in een Tweet. Hij schrijft: “Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen twee de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt, mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen.”

Nieuwe invulling

Eerder die dag werd bekend dat ‘De Vooravond’ na de zomer terugkeert met een nieuwe invulling. Dit geldt ook voor het presentatieduo, want Fidan Ekiz en Renze Klamer worden ‘ingewisseld’ voor Sophie Hilbrand en Khalid Kasem. Zij zullen niet tegelijkertijd, maar om de beurt de presentatie voor hun rekening nemen.

‘Urgentie mist’

Gert-Jan Hox, directeur content van BNNVARA, heeft ondertussen ook gereageerd op het nieuws. In een verklaring schrijft hij: “Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz. Zij zijn als duo met in elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken.”

Lees ook: Vandaag barst het EK-voetbal los: speeldata Oranje en meer

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress