Rick Brandsteder zet punt achter tv-carrière

rick-brandsteder

Een comeback zit er helaas niet meer in

Vorig jaar verscheen Rick Brandsteder nog in Het Perfecte Plaatje, nadat hij in januari 2023 terugkwam uit de afkickkliniek in Zuid-Afrika. Daarna is hij niet meer op de buis geweest, en deze afwezigheid lijkt nu definitief te worden. De BN’er heeft namelijk besloten om te stoppen met zijn werk voor de camera. 

Afkicken

Enige tijd geleden liet Rick Brandsteder zich nog opnemen in een afkickkliniek om zijn alcoholverslaving onder controle te krijgen. Dat is echter niet de reden dat hij stopt met televisie, want het gaat hartstikke goed met hem. “Ik zit lekker in mijn vel, maar ik heb na zeventien jaar het hoofdstuk tv afgesloten. Dat geeft mij een fijn gevoel”, vertelt hij. “Ik zat hier al langer mee in mijn hoofd en na mijn periode in de kliniek in Zuid-Afrika en de opnames van Het Perfecte Plaatje kreeg ik helemaal de bevestiging dat het voor mij wel mooi geweest was.”

Nieuwe uitdaging

Rick kijkt enorm positief terug op zijn televisiecarrière. “Ik heb al die jaren met heel veel plezier gewerkt, fijne mensen ontmoet en prachtige plekken aangedaan, dus ik kijk er met een grote glimlach op terug”, zegt hij. “Maar nu is het tijd voor nieuwe avonturen waar ik veel energie van krijg.” Om wat voor avonturen het precies gaat, laat hij nog niet los.

Programma’s

De oudste zoon van tv-persoonlijkheid Ron Brandsteder was het grootste deel van zijn carrière werkzaam voor RTL. Daar heeft hij beide kanten van het televisievak gezien, want hij is zowel als kandidaat te zien geweest in programma’s als natuurlijk als presentator. Zo presenteerde hij onder meer Temptation Island, Temptation Talk, Five Days Inside, De Bachelor, De Bachelorette en Expeditie Robinson. Niet de minste titels!

Lees ook: Heugelijk nieuws voor fans van Married at First Sight

Bron: Shownieuws, Grazia | Beeld: NL Beeld

Array