‘Rico Verhoeven en Badr Hari keren opnieuw terug in de ring’

Zo laat kickboksorganisatie Glory weten

Voor wie met samengeknepen billen hét gevecht van de eeuw heeft aanschouwd eind vorig jaar hebben we goed nieuws. Kickbokslegendes Rico Verhoeven en Badr Hari stappen opnieuw samen de ring in, zo meldt kickboksorganisatie Glory. Volgens de organisatie vindt het mega-evenement eind december 2020 plaats en zal het live op tv uitgezonden worden. Het is nog onduidelijk of het evenement in verband met het coronavirus in Amsterdam of Arnhem met veel publiek georganiseerd kan worden.

Onderhandelingen in volle gang

Of het puur een wereldtitelgevecht tussen beide zwaargewichten gaat worden, wil Glory nog niet bevestigen. Jamal Ben Saddik is ook in het programma opgenomen en wacht al lange tijd om te mogen strijden tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. Momenteel zijn de onderhandelingen in volle gang en Glory hoopt binnenkort alle partijen bekend te maken. Daarmee is een zwaargewicht-toernooi ook niet uitgesloten. Vanuit een commercieel oogpunt is er meer vraag naar een partij tussen Verhoeven vs. Badr. Dit zal qua ambiance, kaartverkoop en kijkcijfers het meeste voor de organisatie opbrengen.

Het gevecht van de eeuw

Zowel Rico als Badr zijn momenteel weer volop aan het trainen. Wat vorig jaar hét gevecht van de eeuw had moeten worden, eindigde in een anticlimax. Rico Verhoeven, die al vijf jaar onafgebroken wereldkampioen is, verdedigde zijn wereldtitel tegenover Badr Hari. In de derde ronde liep Badr een beenblessure op en was hij genoodzaakt om op te geven. De kans bestaat nu dat we eind dit jaar zien of Badr revanche kan nemen op wereldkampioen-kickbokser Rico Verhoeven.

Lees ook: Rico Verhoeven over nieuwe thuissituatie met ex Jacky Duchenne en kinderen

Bron: Telegraaf, RTL Nieuws | Beeld: BSR Agency, Photographer: Orange Pictures