Rijkswaterstaat stelt voor morgen hitteprotocol in

Hitteprotocol

Het protocol helpt wegmisbruikers met pech direct

Het wordt dit weekend heet op de weg en daarom stelt Rijkswaterstaat voor morgen het hitteprotocol in werking. Dat houdt in dat weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen. 

Hitteprotocol

Volgens Rijkswaterstaat is het ‘onwenselijk’ dat gestrande weggebruikers bij hoge temperaturen in de zon lang op een bergen moeten wachten. Door de hoge temperaturen kan de buitentemperatuur van het wegdek oplopen tot 50 graden. Op de website van Rijkswaterstaat kun je live volgen hoe hoog de wegdektemperatuur is.

Het protocol geldt morgen van 10:00 tot 22:00 uur.

Hittegolf

Op dit moment geldt het hitteprotocol voor de wegen in de provincies Gelderland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg. Daar stijgen de temperaturen naar 30 graden of hoger. In het midden en zuiden loopt de temperatuur morgenmiddag op tot ruim 30 graden. In Limburg en Brabant kan er zelfs sprake zijn een lokale hittegolf.

Goed voorbereid

Aan reizigers wordt geadviseerd om goed voorbereid op pad te gaan. Dus zorg voor voldoende drinkwater en een paraplu. Als je met pech langs de weg komt te staan, kan een paraplu dienen als parasol en dat is iets aangenamer!

Lees ook: Kan zonnebrandcrème zorgen voor een vitamine D-tekort?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld

Array