Roy Donders over zijn nieuwe boek ‘Gewoon Royke’

Roy Donders

‘Ik ben heel benieuwd wat mensen van het boek vinden’

Vanaf vandaag ligt het nieuwe boek Gewoon Royke, over het leven van Roy Donders, in de schappen. Tegen het ANP vertelt Roy dat hij met zijn boek ‘de andere kant van de roem’ wil laten zien. 

Tegenslagen

Roy vertelt in zijn boek over de tegenslagen die hij heeft gehad, op zowel financieel als persoonlijk vlak. “Ik ben heel benieuwd wat mensen van het boek vinden”, zegt Roy. Hij hoopt dat lezers de boodschap meekrijgen om aan alles ‘een positieve slinger’ te geven. Roy doet dit namelijk zelf ook altijd. “Ik ben blij en trots dat ik die eigenschap van mezelf heb. Ik hoop dat anderen het ook opvalt”, aldus Roy.

Naast de tegenslagen die hij heeft gehad, blikt hij ook terug op de Roy die hij vroeger was. “Toen ik bekend werd, was ik nog zo jong. Wat weet je dan over jezelf? Ik pakte alles aan en hield van uitdagingen. Nu ik wat ouder ben en heel vaak m’n neus heb gestoten, denk je toch wel tien keer over dingen na. Ik ben wat serieuzer geworden”, vertelt hij.

Hokjesdenken

Ook hoopt Roy een voorbeeld te geven voor mensen die misschien nog worstelen met hun eigen seksualiteit. Roy zijn seksualiteit is namelijk regelmatig in opspraak. Inmiddels heeft Roy al een langere tijd een relatie met Michelle en heeft hij ook een dochtertje met haar, Romi. Maar, voor zijn relatie met Michelle was Roy samen met een man.

“Het is niet zo dat ik het daar niet over wil hebben, maar ik vind het achterhaald en ouderwets”, vertelt Roy. Hij hoopt dan ook dat mensen door zijn boek gaan stoppen met ‘hokjesdenken’. “Als we ons daar minder druk om maken, dan is het voor iedereen makkelijker. En als ik met mijn boek ook maar één lezer over de streep kan trekken om te stoppen met hokjesdenken, dan ben ik al blij”, aldus Roy.

Lees ook: Zieke Martijn Krabbé geeft een gezondheidsupdate

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld