Royce de Vries neemt stokje over van vader in zaak Rosleny Magdalena

royce-de-vries

De zaak is al vijf jaar bezig

Royce de Vries, de zoon van de vorig jaar overleden misdaadverslaggever Peter R. de Vries, stapt opnieuw in de voetsporen van zijn vader. Hij neemt namelijk het stokje over in de zaak Rosleny Magdalena, waarbij een vrouw op klaarlichte dag tijdens een ritje op de fiets werd doodgeschoten.

Rosleny Magdalena

Peter R. de Vries heeft zich in het begin al hard gemaakt voor deze zaak. Het betreft het verhaal van Rosleny Magdalena, de 28-jarige vrouw die 17 november 2016 op klaarlichte dag tijdens een fietstocht in Amsterdam Bijlmer werd doodgeschoten. Een zaak die Peter erg aan het hart ging, aldus Royce de Vries. De zaak loopt inmiddels al vijf jaar en kreeg destijds een hoop aandacht in de media. Eindelijk lijkt er nu schot in de zaak te zitten. Een 29-jarige vrouw is namelijk aangehouden voor betrokkenheid bij de moord.

‘Typische Peter R.-zaak’

Kees van der Spek, voormalig collega en vriend van Peter, noemt de zaak een ’typische Peter R.-zaak’. “Onschuldig en dan zoiets overkomen.” Van der Spek ziet ook overeenkomsten tussen Peter en Royce, en zegt: “Ik moest zo aan Peter denken, hij lijkt er zo op. Heel bijzonder.”

Unieke rol

Royce benadrukt nogmaals dat het niet zijn bedoeling is om de ‘rol van zijn vader over te nemen’ in deze zaak. “Mijn vader had hier een hele unieke rol in, daar kan ik hem niet in vervangen. Ik hoop dat ik de familie van steun kan zijn en op een bepaalde manier een paar dingen kan overnemen. Maar de rol die mijn vader invulde, die kan ik simpelweg niet op me nemen.” Royce is van beroep advocaat, en probeert vanuit dat vakgebied de familie van het slachtoffer zo goed mogelijk bij te staan.

Lees ook: Kabinet en nachthoreca met elkaar om de tafel over 1G-beleid

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill