‘RTL Boulevard voorlopig niet meer opgenomen in studio Leidseplein vanwege dreiging’

RTL Boulevard studio

Het is nog niet duidelijk of de uitzending van vanavond doorgaat

De live-uitzendingen van RTL Boulevard zullen voorlopig niet meer opgenomen worden in de studio aan het Leidseplein. Dat meldt onder andere het AD. Zaterdagavond ging de live-uitzending van Boulevard niet door vanwege ‘ernstige dreiging’ en werd de studio ontruimd.

Studio ontruimd

Zaterdag werd de studio van RTL Boulevard aan het Amsterdamse Leidseplein ontruimd vanwege ‘ernstige dreiging’ uit de hoek van de georganiseerde misdaad. Nu melden bronnen van het AD dat de live-uitzending van het programma voorlopig helemaal niet meer in deze studio opgenomen zal worden. Volgens De Telegraaf zal Boulevard voortaan op een geheime locatie gefilmd worden. Het nieuws is nog niet bevestigd door RTL zelf.

Uitzending zondag

Wel laat RTL Nieuws weten dat het nog niet bekend is of RTL Boulevard op zondag ‘gewoon’ doorgaat. Zaterdag kon de live-uitzending voor het eerst in jaren niet plaatsvinden en is er een herhaling uitgezonden. De herhaling, een eerbetoon aan de dinsdag neergeschoten Peter R. de Vries, werd door meer dan een half miljoen mensen bekeken.

Verband aanslag Peter R.

Afgelopen dinsdag werd misdaadjournalist Peter R. de Vries na een uitzending van RTL Boulevard door het hoofd geschoten toen hij naar zijn auto liep. Of het ontruimen van de studio en het verplaatsen van de opnamelocatie verband houdt met de aanslag op het leven van De Vries is nog onduidelijk.

Lees ook: John van den Heuvel laat zich uit over dreiging RTL Boulevard: ‘Opnieuw een dieptepunt’

Bron: AD, De Telegraaf | Beeld: Brunopress