Uitzending RTL Boulevard afgelast: studio ontruimd vanwege ‘ernstige dreiging’

RTL Boulevard

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er informatie binnengekomen over een dreiging

De uitzending van RTL Boulevard gaat vanavond niet door. Vanwege ‘ernstige dreiging’ is besloten om de uitzending niet door te laten gaan. Ook is de studio, gelegen aan het Leidseplein in Amsterdam, ontruimd. Dit meldt RTL Nieuws. 

Ernstige dreiging

Een woordvoerder van de gemeente liet aan RTL Nieuws weten dat er informatie is binnengekomen over een dreiging tegen RTL Boulevard. Op basis van deze informatie heeft de redactie besloten om de live-uitzending van RTL Boulevard vanavond niet door te laten gaan. Welke informatie met het programma is gedeeld is niet bekend, enkel dat er “zichtbare en onzichtbare maatregelen” worden genomen op het Leidseplein.

Eventueel verband met aanslag nog onbekend

Afgelopen dinsdag werd misdaadjournalist Peter R. de Vries na een uitzending van RTL Boulevard door het hoofd geschoten toen hij naar zijn auto liep. Of het ontruimen van de studio verband heeft met de aanslag op het leven van De Vries is nog onduidelijk.

Uitzending

Om 18:35 stond de uitzending van het tv-programma gepland. In plaats daarvan zal de RTL Boulevard-uitzending van afgelopen woensdag opnieuw getoond worden, waarin de redactie en presentatoren een ode brachten aan Peter R. de Vries.

Lees ook: Ajax brengt eerbetoon aan Peter R. de Vries

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress