SBS reageert op kritiek over deelnemers van De Dansmarathon

Het programma trok meer dan een miljoen kijkers

In het dansprogramma De Dansmarathon moesten deelnemers vijftig uur dansen om kans te maken op de hoofdprijs van 100.000 euro. Hiervoor mochten ze zo min mogelijk pauze houden, want het koppel met de minste pauze wint het spel. Twee van de tweehonderd deelnemers moesten het spel alleen eerder verlaten en werden per brancard afgevoerd. SBS reageert nu op alle ophef over het programma.

Onveilig voor de deelnemers

De Dansmarathon werd vanaf donderdagavond bijna onafgebroken live uitgezonden op SBS6. Uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO) blijkt dat er meer dan een miljoen mensen keken naar de finale van zaterdag. Toch waren er ook mensen die het niet eens waren met het programma, en uitten hun kritiek op social media. Zo zou het programma onveilig zijn geweest voor de deelnemers. SBS laat aan NU.nl weten zich niet te kunnen vinden in de kritiek. Volgens de zender zijn alle deelnemers vooraf het programma grondig onderzocht. Ook tijdens het programma zijn de deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden.

Geen zorgen over de medische toestand

Toine Schoutens, hoofd van het medische team van De Dansmarathon, reageert ook op alle kritiek rondom het programma Toch is er volgens hem geen enkel moment geweest dat de deelnemers in gevaar liepen. “Ik heb in mijn carrière voor heter vuren gedaan. We hadden alles onder controle. Op geen enkel moment hadden we zorgen over de medische toestand van de deelnemers.” Het medische team van het programma bestond uit 56 personen. Hiervan waren er vijf artsen die ploegendiensten draaien, fysiotherapeuten en een voedingsdeskundige.

Tawatha en Jermaine

De finale van De Dansmarathon trok een hoop bekijks, en zagen meer dan een miljoen mensen hoe Tawatha en Jermaine als winnaar uit de bus kwamen. Zij hadden van alle overgebleven dansparen de minste pauze genomen, namelijk maar 35 minuten.

Lees ook: Dit zijn alle winnaars van het Gouden Televizier Ring-Gala 2021

Bron: NU.nl | Beeld: De Dansmarathon videostill