SBS6 zendt op eerste kerstdag de hele avond een haardvuurtje uit

Haardvuurtje

In warme sferen tafelen met familie of vrienden

Normaal gesproken wordt er tijdens eerste kerstdag meerdere kerstfilms uitgezonden op televisie. SBS6 maakt dit jaar een uitzondering. Aankomende 25 december kun je op die zender tussen 18.30 uur en 22.30 uur naar een knisperend haardvuur kijken. Gezellig!

‘Vuurtje op de achtergrond’

Het idee voor het uitzenden van het haardvuurtje komt van Marco Louwerens, directeur bij Talpa. Aan De Telegraaf vertelde hij dat het in Scandinavië een keer een hele dag is gedaan en hij dat een fantastisch idee vond. Daarom wilde hij er dit jaar zelf mee aan de slag. “Een beetje ingestoken door corona. Als je iets samen kunt vieren, doe het dan. Beetje slap ouwehoeren, spelletjes doen, vuurtje op de achtergrond. Sympathiek, even écht aandacht voor elkaar. En niet meer dan dat.”

Geen probleem met lagere cijfers

Louwerens is zich ervan bewust dat er op 25 december waarschijnlijk minder mensen naar SBS6 gaan kijken dan eerdere jaren. “We hopen uiteraard dat zoveel mogelijk mensen onze programma’s bekijken. Daar verdienen we tenslotte ook onze boterham mee. Toch gaan we het dus voor één keer anders doen. Even geen programma’s kijken, maar alle tijd nemen voor familie, vrienden, buren of mensen die wel wat gezelschap kunnen gebruiken.”

Om ervoor te zorgen dat de inkomsten niet gigantisch dalen, heeft SBS6 meerdere sponsoren voor het haardvuur gevonden. Louwerens zegt daarover: “Een klein beetje sponsoring hebben we van een supermarktketen met een campagne die gevoelsmatig op het haardvuur aansluit. Daarbij hoor je Sky Radio op de achtergrond, en af en toe wordt er een blok op het vuur gelegd of loopt er een hond voorbij.”

Tv met passie

Het afgelopen jaar heeft SBS6 meerdere programma’s uitgezonden die niet al te goed liepen. Denk bijvoorbeeld aan De Dansmarathon en Car Wars. Het haardvuurtje is niet bedoeld als een goedmakertje, zegt Louwerens. “Wij maken televisie, iedere dag weer. Met passie en plezier proberen we te vermaken, informeren, verwonderen en verbinden. Of het nu Chateau Meiland betreft, Hart van Nederland, Marble Mania of Lang Leve de Liefde.” Het gaat vooral om de gezelligheid en verbondenheid bij kerst. “Lekker eten, goede gesprekken, een spelletje. Tijd voor elkaar; dan zorgen wij voor het haardvuur.”

Lees ook: In de feeststemming: zo krijg je een heerlijke kerstgeur in huis

Bron: NU.nl, Mediacourant | Beeld: Pixabay