Schiphol deels afgezet vanwege man met gevaarlijke stoffen

schiphol-afgezet

Er is hulp onderweg naar de luchthaven

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft zojuist een gedeelte van Schiphol Plaza afgezet. Dat is de centrale hal van de luchthaven. De maatregel is genomen omdat een man bij de politiepost zei dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had.

Nog niet aangehouden

Er is op dit moment een specialistisch team onderweg naar Schiphol om de man te onderzoeken. Hij is nog niet aangehouden, aldus een woordvoerder in gesprek met NU.nl. Het is niet duidelijk waarom dat nog niet is gebeurd. Ook is niet bekend of de man later nog zal worden aangehouden.

Deel van de centrale hal

Reizigers en bezoekers van Schiphol hoeven niet te vrezen voor hinder. Ze kunnen nog altijd gewoon naar aankomst- en vertrekhallen toe. Ook rijden de treinen van en naar Schiphol Airport nog steeds volgens de normale dienstregeling. Het bureau van de KMar is gevestigd in de centrale hal, waar ook de Burger King en de Starbucks zitten. Dat is het stuk dat is afgezet. Verder is het daar momenteel rustig.

Update

Inmiddels is de man aangehouden. Of hij ook daadwerkelijk gevaarlijke stoffen bij zich heeft, moet nog duidelijk worden. De woordvoerder kan tot nu toe alleen vertellen dat hij is aangehouden vanwege ‘een strafbaar feit’. Het is nog onduidelijk om welk strafbaar feit het gaat. Ook is er niets over de identiteit van de man naar buiten gebracht. Wel is er inmiddels ook een ontsmettingsstraat ingericht, buiten Schiphol Plaza. Daar zal de man doorheen gaan. Een team van Defensie dat gespecialiseerd is in gevaarlijke stoffen, is ter plaatse om de procedure te begeleiden.

Lees ook: Apenpokkenvirus krijgt een nieuwe naam, heet voortaan mpox

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash, Harm van de Ven