Schiphol en KLM doen oproep aan reizigers: ‘Neem morgen de trein naar het vliegveld’

Schiphol

Ze doen deze oproep vanwege de aangekondigde boerenprotesten

Staat er morgen een vliegreis op de planning en vertrekt jouw vlucht vanaf Schiphol? Dan raden Schiphol en KLM aan om niet per auto naar het vliegveld te komen, maar om met de trein te reizen. Dit vanwege de angst dat de luchthaven slecht bereikbaar zal zijn door de boerenprotesten. 

Schiphol

Boeren kondigden eerder al aan dat ze maandag ‘het land platleggen’. Hieronder zouden ook de toegangswegen naar Schiphol vallen. KLM is bang dat reizigers Schiphol wellicht niet kunnen bereiken door de protesten. “Uw vlucht kan worden verstoord als u van, naar of via Schiphol reist”, aldus de luchtvaartmaatschappij. Om deze reden roepen KLM en Schiphol reizigers op om met de trein te komen.

Geen tractoren dulden

Gemeente Haarlemmermeer liet enkele dagen geleden weten dat het geen blokkades tolereert. “Het is een ‘no-go’ dat wegen bij Schiphol met trekkers vastgezet zullen worden. Laat het duidelijk zijn, wij dulden geen tractoren rondom Schiphol. We staan klaar om in te grijpen”, liet de woordvoerder van burgemeester Schuurmans van de gemeente al weten. Er zijn daarom al maatregelen genomen. Nabij Schiphol staan al zware pantservoertuigen klaar. Deze voertuigen zouden dan trekkers van demonstrerende boeren kunnen wegslepen.

Vliegveld Eelde

Ook in Eelde vreest men voor de gevolgen van de boerenactie. Groningen Airport Eelde vraagt daarom aan de boeren om de wegen naar hun vliegveld niet te blokkeren. Hier vragen zij om omdat hun vliegveld ook een plek is waar traumahelikopters opstijgen en dalen. Hetzelfde geldt voor orgaandonorvluchten voor het ziekenhuis in Groningen.

Bron: RTL Nieuws, De Telegraaf | Beeld: ProShots