Schiphol waarschuwt: dagelijkse drukte houdt aan tot einde zomer

schiphol drukte

‘Het blijft alle dagen druk en het personeelstekort blijft ook’, aldus de luchthaven

In de meivakantie ging het al een keer goed mis op luchthaven Schiphol met de drukte: veel reizigers liepen vertraging op of zagen hun vluchten zelfs geannuleerd worden. Nu ziet het ernaar uit dat tot het einde van de zomer zo druk zal zijn. Of het vliegveld die drukte ook aan kan? Dat moet nog blijken…

Drukte op Schiphol

Afgelopen weken hebben we meer dan eens geschreven over de chaos op luchthaven Schiphol. De combinatie van een personeelstekort en extra reizigers door de meivakantie zorgde voor veel problemen. Zo werden er een hoop vluchten geschrapt, drong de luchthaven er bij reizigers op aan om ‘op tijd te komen‘, en waren experts al ‘weinig hoopvol‘ over de zomerperiode. Nu laat ook een woordvoerder van het vliegveld weten dat het inderdaad weer flink druk wordt de komende tijd.

‘Alle dagen druk’

Het personeelstekort is namelijk niet opgelost bij de luchthaven, maar het aantal reizigers neemt weer toe. Voor veel mensen komt er immers een lang weekend aan, en daarom kiezen zij nu voor een lekker snelle vliegreis. Helaas gaat het allemaal zo snel niet, en waarschuwt Schiphol reizigers wederom om rekening te houden met lange wachttijden. Zo valt op de site van Schiphol te lezen dat vandaag al een zogenaamde ‘piekdag’ is. Maar ook na vandaag houdt de drukte aan: “Het blijft alle dagen druk. Het personeelstekort blijft ook”, laat de woordvoerder hierover weten.

En nu?

Waar het vliegveld eerder nog liet weten dat reizigers maar beter zo vroeg mogelijk aanwezig konden zijn, lijkt dat advies nu ook van de baan. “Veel te vroeg komen heeft ook geen zin. De personeelstekorten spelen overal. Bij de beveiliging, maar ook bij de incheckbalies en de bagageafhandeling.” Zo zouden hordes ultra-vroege reizigers in de vertrekhal voor ophopingen zorgen. Hoeveel langer je gemiddeld in de rij staat, kan de woordvoerder van de luchthaven niet aangeven.

Lees ook: Dit weer kun je met het Hemelvaartsweekend verwachten

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress