Oeps: bank lost per ongeluk de schuld van HEMA af

schuld HEMA

Door een foutje werd een som van 54 miljoen euro afgelost

Het zijn roerige tijden voor winkelketen HEMA. Met een dreigend faillissement, torenhoge schulden en een overname is de winkel voortdurend in het nieuws. Net nu de toekomst van het bedrijf zeker lijkt te zijn gesteld, komt er een grote fout aan het licht. Een bank heeft namelijk per ongeluk de HEMA-schuld van maar liefst 54 miljoen euro afgelost.

Schulden

Even zat de schrik er bij veel mensen goed in. De toekomst van HEMA leek eerder deze maand onzeker. De winkelketen verkeert al jarenlang financieel in zwaar weer en de coronacrisis doet daar nog een schepje bovenop. Veel klanten maakten zich zorgen over hoe lang ze nog konden genieten van de rookworsten, tompouces en alle ditjes en datjes die het warenhuis verkoopt. Gelukkig werd het bedrijf gered door een akkoord van de schuldeisers en kunnen we voorlopig blijven winkelen in het Nederlandse warenhuis. Toch verliep niet álles vlekkeloos voor HEMA deze week.

Foutje

Marcel Boekhoorn, de miljardair die tot voor kort eigenaar van HEMA was, had begin deze week een grote schuld af moeten lossen. Het bedrag van 54 miljoen werd echter niet betaald en het bedrijf werd daarom overgenomen door de schuldeisers. Door een foutje bij de bank van Boekhoorn is het gigantische bedrag een paar dagen later per ongeluk wél overgemaakt.

Geen gevolgen

Boekhoorn zelf wil niet reageren op de blunder van de bank. Woordvoerders van HEMA weten aan RTL Z te vertellen dat de fout geen gevolgen heeft voor de winkelketen zelf. Ook de overname gaat gewoon door, hoewel de schuld van 54 miljoen nu wel is overgemaakt. Het lijkt er dus op dat we voorlopig nog veel van HEMA zullen horen.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash