3FM Serious Request gaat door: dj’s laten zich weer opsluiten 

serious request

Wandeltocht ‘The Lifeline’ kan vanwege corona niet doorgaan

De 3FM-dj’s gaan dit jaar niet lopend door het land om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Vanwege de coronacrisis kan hun jaarlijkse actie Serious Request: The Lifeline geen doorgang vinden. Toch heeft 3FM voor dit jaar een alternatieve actie bedacht. De dj’s laten zich weer opsluiten en daarmee gaan ze terug naar het begin van Serious Request. 

Dj’s in lockdown 

De afgelopen jaren gingen de 3FM-dj’s wandelend door het land om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dit jaar gaat de radiozender het helemaal anders doen. Presentatoren Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Sophie Hijlkema, Rob Janssen en Wijnand Speelman gaan van 18 tot en met 24 december in lockdown. De plannen voor deze alternatieve Serious Request kwamen van de dj’s zelf. “2020 was één van de gekste jaren ever en deze editie van 3FM Serious Request: The Lifeline wordt er waarschijnlijk ook één om nooit te vergeten”, aldus Sander Hoogendoorn.

Terug naar het begin

Met de lockdown-actie gaan de dj’s enigszins terug naar het begin van Serious Request, waarin de 3FM-dj’s zich een week lang lieten opsluiten in het Glazen Huis. Dat gaat dit keer niet gebeuren en er kan ook geen publiek komen kijken. De dj’s zonderen zich af op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Duo’s Frank en Eva, Sander en Sophie en Rob en Wijnand maken vanaf het vliegveld 24 uur per dag live radio. Daarnaast moeten ze de hele periode een loopband draaiende houden, waarmee ze luisteraars willen motiveren om coronaproof te gaan lopen en zich te laten sponsoren. 

Hulpverleners ontlasten

Wat niet verandert, is dat er tegen betaling een plaat kan worden aangevraagd en dat de opbrengst naar het Rode Kruis gaat. Eerder maakte de radiozender al bekend dat de jaarlijkse actie dit jaar in het teken staat van het coronavirus. Het geld dat wordt opgehaald, wordt ingezet om hulpverleners in binnen- en buitenland te ontlasten.

Opbrengsten fors lager 

Dit wordt het derde jaar dat 3FM met Serious Request in actie komt in de vorm van The Lifeline. Daarvoor lieten dj’s zich opsluiten in het Glazen Huis. Sinds de introductie van The Lifeline in 2018 ligt de opbrengt fors lager. Zo werd er vorig jaar ruim 1,4 miljoen euro opgehaald, terwijl bij de laatste editie van het Glazen Huis nog meer dan 5 miljoen euro binnenkwam. Op het hoogtepunt in 2014 hebben de dj’s zelfs 13,8 miljoen euro opgehaald voor het goede doel. Hoeveel de presentatoren dit jaar zullen ophalen, zullen we eind december weten. 

Lees ook: 10.000 stappen per dag zetten: helpt het echt met afvallen?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress