Siemon de Jong stopt na 20 jaar met taarten van Abel

Taarten van Abel

‘Ik heb zin om nieuwe dingen te doen’

Een einde van een tijdperk is in zicht want na twintig jaar heeft Siemon de Jong, de presentator van het populaire jeugdprogramma Taarten van Abel, besloten dat het tijd is om wat nieuws te gaan doen. 

Taarten van Abel

De presentator heeft zelf besloten om te stoppen met het programma, al kijkt hij er wel met heel veel plezier op terug. “Ik wil mijzelf niet herhalen en ook de magie van het programma niet verliezen. Ik heb veel bijzondere ontmoetingen gehad en mooie gesprekken mogen voeren. Nu heb ik zin om nieuwe dingen te doen”, aldus Siemon.

In het programma wordt Siemon door een kind uitgenodigd om samen taarten te gaan maken voor een speciaal iemand in hun leven. En om deze mooie herinneringen nog een keer op te halen, gaat hij op zondag 2 april samen met oud-deelnemers terugblikken op de afgelopen twintig jaar. Hoe leuk!

Fenomeen

Maar niet alleen het programma werd razend populair, ook Siemon kan op heel wat credits rekenen. Zo omschrijft eindredacteur van de VPRO, Juliëtte Paridon, Siemon als ‘een fenomeen van de Nederlandse televisie’. “Hij zet zichzelf niet op de voorgrond en stelt eenvoudige, concrete vragen. Zo ontstaan de mooiste gesprekken.” Verder laat een woordvoerder van de VPRO weten dat ze nog niet weten of het programma na het vertrek van Siemon doorgaat met een andere bakker, of helemaal stopt.

Lees ook: 92-jarige mediamagnaat Rupert Murdoch gaat voor 5e keer trouwen

Bron: Grazia | Beel: NL Beeld / BrunoPress