Sigrid Kaag onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht – mist debat

Sigrid Kaag

Op Twitter legt Kaag uit wat er aan de hand is

Sigrid Kaag is niet aanwezig bij het stikstofdebat vandaag om een treurige reden. De minister is namelijk naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze onwel is geworden.

Stikstof

In de Tweede Kamer wordt volop gedebatteerd over de stikstofkwestie. CDA-leider Wopke Hoekstra heeft een bommetje gedropt door te zeggen dat de deadline van 2030 voor de stikstofmaatregelen niet heilig zijn. Hij wil ze loslaten. Dit deed Hoekstra na felle kritiek vanuit de eigen achterban.

Zijn uitspraken zetten het huidige kabinet onder druk. Het piept en het kraakt, met name omdat er nog allerlei andere grote kwesties spelen in het land – de asielcrisis, brandstofcrisis etc. Een debat lijkt dus wel op z’n plaats.

Ziekenhuis

Maar vicepremier en D66-leider Sigrid Kaag is daarbij een opvallende afwezige. Iets dat door andere politici als “onhandig” en “ongemakkelijk” werd bestempeld.

Kaag liet van te voren weten wat de reden was van haar afwezigheid – ze was “onwel” geworden. Via een bericht op social media heeft ze inmiddels iets meer losgelaten over haar situatie.

“Tot mijn spijt kan ik vandaag niet deelnemen aan het debat”, aldus de D66’er op Twitter. “Vanochtend werd ik onwel en ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Ik hoop mijn werk snel weer te hervatten.”

Onduidelijkheid

Waar de politica precies last van heeft en of het om iets ernstigs gaat, is dus nog steeds onduidelijk. Mocht Kaag er toch voor langere tijd uit liggen, dan neemt een ander bewindspersoon haar taken tijdelijk over, is de verwachting. Het wordt hoe dan ook een zware week voor Sigrid Kaag of haar vervanger; de komende dagen moeten de VVD, D66, CDA en ChristenUnie een overeenstemming bereiken over het koopkrachtpakket.

Lees ook: Rutte en Hoekstra botsen in stikstofdebat: ‘Het kan denk ik net’

Bron: Panorama | Beeld: Twitter, Brunopress