Sintcadeaus worden gestolen, politie brengt zak vol nieuwe pakjes langs

Een hartverwarmende actie na een laffe daad

Pakjesavond verliep niet overal voorspoedig. Een paar Rotterdamse kinderen werd slachtoffer van een laffe misdaad. Net toen de Sint een grote zak met cadeaus voor de deur had gezet, ging een man ermee vandoor. 

Gestolen cadeaus

De dief sloeg vlak voor het moment dat de kinderen de cadeaus konden halen toe. Op beelden van de bewakingscamera van een buurtbewoner is te zien dat de crimineel de doos met pakjes van de stoep grist en er daarna rustig mee vandoor gaat.

Geen spoor

De pakjesdief wekte met zijn actie heel wat woede op. De vader van de kinderen wiens cadeaus werden gejat, plaatste een foto van de diefstal op Twitter met de vraag of de crimineel de pakjes terug wilde brengen. In de reacties op de tweet kreeg de misdadiger er flink van langs. Voor berouw heeft het helaas nog niet gezorgd, want de cadeaus zijn nog steeds niet terecht.

Politiepakjes

De politie van de Rotterdamse wijk Charlois wist de gedupeerde kinderen desondanks nog een mooie Sinterklaasavond te geven. De politie vulde een hele zak vol nieuwe cadeaus en liet deze achter bij de kinderen. Een bijpassend rijmpje mocht daarbij niet ontbreken:

Op 5/12 was in Charlois een feest, totdat er een boef langs is geweest.

De deur ging open en wat een pech, de zak en kado’s waren weg.

De politie vond dit naar en zette een zak met kado’s klaar!

En ook al hebben wij nieuwe kado’s gekocht, naar de boef wordt natuurlijk gezocht!

Hartverwarmende actie

Veel Twitteraars vinden de actie van de politie hartverwarmend en ontroerend. ‘Helden!’ ‘Kanjers’ en ‘Wat een mooi gebaar!’ klinkt het in de reacties op de foto van de politie. De vader van de kinderen laat weten dat deze verrassing ook thuis goed is ontvangen: “Het was super, de kinderen waren er heel blij mee. Mooi hoe jullie dit hebben opgepakt. Superbedankt.”

Lees ook: Opvallend: man brengt taart en chocolade langs bij politie na aanhouding

Bron: Panorama, RTL Nieuws | Beeld: Twitter @JVestje