Soldaat van Oranje – De Musical vanaf oktober weer op de bühne

Soldaat-van-Oranje-de-musical

De langstlopende Nederlandse musical is ook in 2021 te zien

Soldaat van Oranje – De Musical ziet na een pauze van bijna achttien maanden weer het levenslicht. De succesvolste Nederlandse musical kan in het najaar namelijk weer voor publiek gespeeld worden. Goed nieuws voor de (enkele) fans die de musical nog niet hebben gezien!

Richtlijnen

De musical, die gebaseerd is op het levensverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema, gaat ook in 2021 weer publiek ontvangen. Wel wordt er gespeeld volgens de op dat moment geldende richtlijnen van de overheid. “De gezondheid van het publiek en de medewerkers staat voorop”, melden de makers van de immens populaire musical. Ze hervatten de musical in TheaterHangaar in Katwijk. Hier speelden ze in 2020 enkele weken in maart, en in de maanden september en oktober. In oktober werd ook hun tinnen jubileum gevierd, de musical werd toen voor het tiende jaar gespeeld.

Tickets kopen

Had je al tickets voor Soldaat van Oranje – De Musical gescoord, dan heb je geluk. Voucherhouders ontvangen namelijk deze week een e-mail en krijgen vanaf 6 juli als eerste groep de kans om hun vouchers te verzilveren. Het gaat om 45.000 tickets. Vanaf 20 juli krijgen alle abonnees op de nieuwsbrief de mogelijkheid om kaarten te boeken. De reguliere kaartverkoop is vanaf 26 juli geopend.

2900 keer opgevoerd

Na elf jaar is het bijna onmogelijk dat je de musical niet hebt gezien. Sinds 2010 kent de musical al veel succes en spelen ze continu voor uitverkochte zalen. In totaal werd de musical bijna 2900 keer opgevoerd en hebben meer dan 3,1 miljoen mensen de indrukwekkende musical gezien. Hierdoor is het de langstlopende Nederlandse theatervoorstelling ooit.

Lees ook: Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid brengen nummer uit over Parkinson

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill – Soldaat van Oranje