Songfestivalkijkers niet te spreken over nieuwe commentator Jacqueline Govaert

‘Als je Jacqueline Govaert hoort verlang je gelijk terug naar Jan Smit’

Gisteren ging het Eurovisiesongfestival 2024 dan eindelijk van start. Voor het eerst dit jaar werd de plek naast Cornald Maas niet vervuld door Jan Smit, maar door Jacqueline Govaert. Kijkers waren alleen niet zo te spreken over het commentaar van de Krezip-zangeres…

Songfestival

Hoewel Joost nog niet optrad, zaten een heleboel Nederlanders gisteravond al aan de buis gekluisterd voor de eerste halve finale van het songfestival. Jacqueline Govaert maakte hierin haar debuut als commentator,  maar dat verliep niet helemaal vlekkeloos.

Op platform X kwamen behoorlijk wat negatieve reacties op Govaert’s commentaar. Zo noemden veel kijkers haar commentaar ‘zuur’ en zelfs ‘slaapverwekkend’.

Ook merkten verschillende mensen op dat Jacqueline en haar mede-commentator Cornald Maas nog niet écht lekker op elkaar ingespeeld waren…

Winnaars

Het is te hopen dat Cornald en Jacqueline hun chemie vóór donderdag weten te vinden, want dan is het zover: Joost Klein zal optreden namens Nederland in de tweede halve finale. Mocht hij deze halve finale doorkomen (wij kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat dat niet zo is), dan mag hij zaterdag terugkomen voor de finale van het songfestival 2024.

Wie hij daar in ieder geval aan zal treffen: Kroatië, Litouwen, Ierland, Oekraïne, Servië, Portugal, Slovenië, Finland, Cyprus en Luxemburg. Deze landen wisten tijdens de show van gisteravond namelijk een plekje voor de finale te bemachtigen. Voor IJsland, Moldavië, Polen, Australië en Azerbeidzjan was het helaas einde verhaal.

Lees ook: Jan Smit en Kees Tol ontmoeten Björn van ABBA: ‘Eén van de mooiste dagen uit ons leven’

Bron: X / Twitter | Beeld: NL Beeld