Staking Albert Heijn voorlopig opgeschort

albert heijn

De stakingen duurden elf dagen

De stakingen bij Albert Heijn die vorige week begon, veroorzaakten veel lege schappen in de supermarkt. Daarom gaan de supermarkt en vakbonden CNV en FNV binnenkort weer met elkaar om tafel over een nieuwe cao voor medewerkers van distributiecentra. 

Opnieuw aan tafel

De nieuwe gespreksronde met de vakbonden starten op initiatief van Albert Heijn. De supermarkt is bereid om de lonen met 10 procent te verhogen. Verder is de supermarktketen bereid om voorgestelde verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden te schrappen, viel er te lezen in de uitnodiging aan de bonden.

Weer aan het werk

CNV en FNV zien voldoende aanknopingspunten om de stakingen tijdelijk op te schorten. “Dat is voor ons voldoende reden de mensen op te roepen donderdagochtend weer aan het werk te gaan”, zei CNV-bestuurder Roel van Riezen. “Ik verwacht dat we er, wat de overige punten betreft, straks snel uit zijn.”

Vijftienhonderd medewerkers

Daarmee doelt hij op bijvoorbeeld de toeslag voor werken op zondag en een regeling om vervroegd uit dienst te kunnen treden. Ook zijn er verbeteringen voor de uitzendkrachten, en zal hun rooster twee weken van tevoren worden gemaakt. Volgens FNV deden zo’n vijftienhonderd medewerkers verdeeld over vijf distributiecentra mee aan de stakingen.

Volle schappen

Door het tijdelijk opschorten van de stakingen zal het niet lang duren voor de lege schappen in de supermarkt weer vol zijn. “We gaan nu samen met alle collega’s aan de slag om onze winkels weer goed te bevoorraden. Zo kunnen al onze klanten weer boodschappen bij ons doen zoals ze dat gewend zijn.”

Lees ook: Transavia annuleert deze week veel vluchten van en naar Zuid-Europa

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld