Steeds meer baasjes hebben spijt van ‘coronapuppy’

coronapuppy

Er wordt steeds vaker een nieuw thuis gezocht voor de hondjes

De lockdown tijdens de coronacrisis leek het ideale moment om een puppy aan te schaffen. We waren immers veel thuis en hadden alle tijd voor het beestje. In werkelijkheid bleek dit voor veel baasjes toch tegen te vallen. Er worden steeds meer huisdieren online aangeboden, omdat mensen van hun huisdier af willen. 

Verkeken op verantwoordelijkheid

Veel baasjes zouden zich hebben verkeken op de verantwoordelijkheid die komt kijken bij de aanschaf van een huisdier, vertelt Stichting Verhuisdieren aan NU.nl. Vooral (jonge) honden zouden de dupe kunnen worden. “Katten zijn iets autonomer en makkelijker. Wij vermoeden dat baasjes zich niet hebben verdiept in wat een hond precies inhoudt, of in hun voeding. Daar kan in de coronaperiode te makkelijk over zijn gedacht”, stelt woordvoerder Femke Pasquino-de Harde.

Tijdgebrek

In de maanden dat we veel thuis waren werd tijdgebrek nauwelijks al reden genoemd om een huisdier online aan te bieden. Sterker nog, in die periode werd het hebben van een huisdier juist ontzettend populair. Nu blijkt echter dat een puppy niet alleen ‘handig’ is om de avondklok te omzeilen, er komt veel meer bij kijken. Tijdgebrek is nu juist de reden dat veel mensen hun ‘coronapuppy’ weer te koop zetten. Het aanbod stijgt dus enorm, maar de vraag daalt.

Weigeren doorverkoop

Stichting Verhuisdieren weigert te handelen in ‘coronapuppy’s’, vooral als de eigenaar er veel geld voor vraagt. “We hebben nu al een aantal mensen geweigerd die, bijvoorbeeld via een fokker, een dure puppy hebben gekocht en deze nu weer proberen door te verkopen via ons”, legt Femke uit. “Maar wij hanteren een maximale adoptievergoeding en treden op tegen puppyhandel.” De woordvoerder hoopt echter dat geweigerde baasjes hun huisdier niet gaan aanbieden via Marktplaats, want dan ligt een impulsieve aankoop opnieuw op de loer.

Lees ook: Lang last van corona? Alles over Long (langdurige) COVID op een rij

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash