Stijging coronacijfers zorgt voor mogelijk negatief reisadvies vanuit Europa

Negatief-reisadvies-coronacijfers

De verwachte coronapiek van het najaar ligt op de loer

Slecht nieuws voor vakantiegangers. Nederland kleurt namelijk vanaf volgende week voor een groot deel rood. Dit is de op een na hoogste waarschuwingskleur van de Europese gezondheidsdienst ECDC. En dit kan grote gevolgen hebben voor Nederlandse reizigers. 

Positieve tests

In Nederland stijgt het aantal positieve tests steeds meer. Hierdoor wordt er verwacht dat de coronapiek van het najaar eraan komt. Van deze golf zou de piek in januari moeten liggen. Het OMT denkt nu dat er nog ruimte is voor 23.000 coronapatiënten in het ziekenhuis. Hiervan is er circa 4.800 bestemd voor de intensive care.

Code rood

Op dit moment kleurt Nederland voor een groot deel oranje, met uitzondering van Limburg die al rood kleurt. Bij de publicatie van de nieuwe kaart op donderdag gaan de provincies Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland, Overijssel, Flevoland en Friesland ook naar rood. Zeeland zou hier eventueel nog bij kunnen komen. Noord-Holland, Noord-Brabant, Groningen en Drenthe blijven dan hoogstwaarschijnlijk oranje.

Vakantiegangers

Door de stijging in coronapatiënten is het mogelijk dat andere landen strenger gaan zijn voor Nederlandse reizigers. Dit gebeurde namelijk ook bij de piek van eind juni en begin augustus. Toen besloten landen als Duitsland en Frankrijk om de regels aan te scherpen. Als je bijvoorbeeld naar Duitsland wilt, moet je voor vertrek je aankomst al melden bij de Duitse overheid. Daarnaast moet je ook kunnen aantonen dat je gevaccineerd bent tegen het coronavirus, onlangs negatief getest bent of net hersteld bent. Ook moeten sommige reizigers na aankomst in Duitsland mogelijk eerst in quarantaine.

Lees ook: Van koks tot obers: 120.000 horecabanen verdwenen door corona

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels

Array