Stille tocht voor Tanja Groen op dag van verdwijning

Stille-tocht-Tanja-Groen

De tocht is tevens een ode aan de inzet van de overleden Peter R. de Vries

Op 31 augustus, de dag dat Tanja Groen 28 jaar geleden verdween, wordt er een stille tocht georganiseerd door het centrum van Maastricht. De tocht is een initiatief van studentenvereniging Circumflex, hier was Groen tot haar verdwijning lid van, en Stichting De Gouden Tip. Deze stichting werd vorige maand opgericht door Peter R. de Vries. 

Tanja Groen

Tanja Groen verdween spoorloos tijdens haar ontgroeningsweek van de Universiteit Maastricht 0p 31 augustus 1993. Ze werd toen voor het laatst gezien bij een feestje van studentenvereniging Circumflex. Sindsdien ontbreekt er ieder spoor van de student. De stille tocht zal om 19:00 uur op de Markt in Maastricht beginnen en eindigt op het Vrijthof, meldt 1Limburg.

Studentenvereniging

De studentenvereniging steunt de zoektocht naar de vermiste student en staat er jaarlijks bij stil. “Jaarlijks staan wij stil bij haar verdwijning en denken we aan Tanja, maar ook aan haar familie en vrienden, die sinds die dag in augustus 1993 in onzekerheid moeten leven. Dit jaar gaan we haar op een bijzondere manier herdenken”, schrijft de vereniging. De ouders van Tanja Groen, Adrie en Corrie Groen, steunen het initiatief.

Peter R. de Vries

De stille tocht was al besproken op 5 juli, een dag voordat Peter R. De Vries werd neergeschoten. Volgens de vereniging was er toen al gesproken over een stille tocht en vond De Vries dit een goed idee. Tanne Nevels, de voorzitter van de studentenvereniging, zegt hierover: “Een dag na onze bespreking is er een aanslag gepleegd op het leven van Peter R. de Vries, waarna hij is komen te overlijden. Stichting De Gouden Tip heeft ons laten weten dat het de wens van Peter zou zijn geweest om de geplande stille tocht te laten doorgaan.”

Stichting Gouden Tip

Peter R. de Vries heeft de laatste periode voor zijn dood Stichting Gouden Tip opgericht om geld in te zamelen voor een doorbraak in de zaak Tanja Groen. Het geld moet eventuele personen die meer informatie over de zaak hebben, helpen om alsnog hun informatie te delen. Het streefbedrag van 1 miljoen euro is al overschreden en het overige bedrag zal naar andere zaken gaan waar ook een gouden tip nodig is.

Lees ook: Meldnummer NS een succes: bijna 2.500 meldingen binnen een jaar

Bron: NOS | Beeld: videostill NOS