Lief: trouwe straathond helpt kleuters iedere dag met oversteken

De zwerfhond zet zich in als ware verkeersregelaar bij een drukke weg

De straathond Kupata heeft weliswaar geen baasje, maar is toch een echte waakhond. De zwart-witte viervoeter zet zich namelijk dagelijks in om kleine kinderen te beschermen bij het oversteken van een drukke weg in het Georgische Batumi. Al blaffend laat de straathond alle auto’s stoppen, zodat de kleuters veilig het zebrapad kunnen gebruiken. De waardering voor de inzet van Kupata is groot: De trouwe hond heeft inmiddels dan ook een eigen hok, muurschildering en een Instagram-account gekregen.

Behulpzame hond

Kupata is een zwerfhond in het Georgische stadje Batumi. Iedere dag weer zet hij zich in als ‘verkeersregelaar’. Bij een drukke weg staat de viervoeter steevast klaar om kleuters te helpen bij het oversteken. Al rennend en blaffend houdt Kaputa de auto’s bij het zebrapad tegen. En trouw dat-ie is, weet een lokale bewoner te vertellen aan The Dodo: “Soms wacht hij een uur op de kinderen, zodat hij zeker weet dat ze zich veilig voelen in het park en ook weer veilig de straat over kunnen steken.”

Grote waardering voor de zwerfhond

De plichtsgetrouwe viervoeter is ontzettend geliefd bij de kinderen en de andere bewoners van de stad. Kupata heeft inmiddels een hondenhok gekregen en krijgt iedere dag eten van de inwoners van het stadje. Ook wordt de zwart-witte rakker geëerd met een enorme muurschildering en heeft hij zelfs de publieksprijs van de stad in de wacht gesleept. De dagelijkse avonturen van Kupata zijn te volgen op zijn Instagram-account, waardoor hondenliefhebbers van over de hele wereld de trouwe viervoeter in hun hart hebben gesloten.

Lees ook: Verrassend: dit is waarom je een hond zo graag in de ogen kijkt

Bron: Linda | Beeld: Unsplash