Swipen maar: Duits asiel plaatst huisdieren op Tinder

huisdieren-tinder

Huisdieren werden na de versoepelingen massaal naar het asiel gebracht

Geen match met je volgende liefde, maar met je nieuwe huisdier. Een asiel in München heeft een nieuwe manier ontdekt om achtergelaten honden en katten aan een nieuw thuis te helpen. Met behulp van een paar mooie foto’s en de populaire datingapp Tinder hopen ze de huisdieren aan een nieuw baasje te helpen. 

Captain Kirk

Om alles goed te laten verlopen heeft de Tierschutzverein München zelfs een marketingbureau ingeschakeld om de dieren goed te laten stralen. In totaal zijn er vijftien verschillende honden en katten op de foto gezet. Een van die beestjes is de zwart-witte kat genaamd ‘Captain Kirk’. Het asiel hoopt dat alle huisdieren via Tinder een nieuw thuis krijgen.

Groot succes

Jillian Moss, een medewerker van het asiel, vindt de actie een groot succes. De honden en katten trekken namelijk veel bekijks op Tinder. “De reacties zijn overweldigend, het explodeert helemaal.”

Coronacrisis

Door de coronacrisis is er wereldwijd een grote vraag geweest naar huisdieren. Toen meer mensen weer op kantoor mochten werken, werden deze dieren alleen ook snel weer teruggebracht. Het asiel hoopt dan ook dat de dieren een goed huis krijgen waar ze voor de lange termijn kunnen blijven. Zo zegt een Duitse woordvoerder van Tinder: “We hopen dat deze dieren echt een perfecte match voor de lange termijn vinden, en niet alleen voor een paar weken. Er zijn niet alleen eenzame zielen onder mensen, maar ook onder dieren.”

Lees ook: De wetenschap bewijst: huisdieren zijn goed voor je mentale gezondheid

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Andrew S