‘Terrassen moeten weer open’, vindt meerderheid Nederland

Draagvlak voor coronamaatregelen brokkelt af

De coronamaatregelen van het kabinet kunnen op steeds minder steun rekenen. Inmiddels vindt een meerderheid van de ondervraagden dat de terrassen van restaurants en cafés veilig open kunnen.

Zes op tien wil terrassen weer open

Uit een recente enquête van I&O Research blijkt dat een meerderheid voor de opening van de terrassen is. Zij voerden deze meest recente peiling uit in opdracht van de NOS. Zestig procent van de ondervraagden denkt nu dat terrassen van cafés en restaurants gewoon veilig open kunnen. Ook horeca-ondernemers zijn de lockdown zat, en zetten afgelopen week al massaal hun terrassen buiten.

Ook minder steun economische regels

Op andere vlakken begint de steun voor de maatregelen ook steeds verder te verdwijnen. Waar eind januari nog 75 procent van de ondervraagden zich kon vinden in de algemene aanpak van de epidemie, is dit nu gedaald naar 62 procent. Bovendien is nog slechts 42 procent het eens met het economische beleid.

Steun lockdown verbrokkelt

Onderzoeker Peter Kanne van I&O Research zegt bovendien dat er een omslag is geweest in de meningen over het coronabeleid. Dit is de eerste keer dat er is vastgesteld dat de steun voor de maatregelen afneemt terwijl er nog relatief strenge regels gelden. Eerder nam de steun juist af als Nederlanders de maatregelen niet streng genoeg vonden. Nu wil 59 procent dat er wordt versoepeld. Daarnaast vindt tien procent dat alle maatregelen van tafel moeten, en negen procent juist dat er nog strengere maatregelen zouden moeten komen.

Lees ook: Versoepelingen coronamaatregelen gaan in: kappers open, avondklok blijft

Bron: NOS | Beeld: Pexels, Paul Voie