Mogen de terrassen en theaters binnenkort open? Dit zegt Mark Rutte

Zitten we straks echt weer op het terras?

Met het mooie lenteweer in het verschiet, willen we maar een ding weten: wanneer gaan de terrassen open? Er worden namelijk steeds speculaties gedaan, maar er is nog steeds geen duidelijkheid. Dit geldt ook voor de theaters en musea. Mark Rutte heeft zich hier eindelijk over uitgelaten en voorspelt wanneer we weer op pad mogen. 

Tegen de zomer

In een reactie op zijn voorlopige verkiezingswinst heeft demissionair premier Mark Rutte zich uitgelaten over mogelijke nieuwe versoepelingen. Bij de vorige persconferentie werd namelijk besloten dat de kappers en winkels op afspraak weer open mogen. Met de persconferentie van volgende week, zijn we ook benieuwd of er nieuwe versoepelingen aankomen. Over de versoepelingen zegt Mark niets, maar wel over de opening van de cultuursector. “Ik streef ernaar om theaters, bioscopen en musea tegen de zomer weer te openen”, aldus Rutte. Hugo de Jonge had bovendien al tijdens de vorige persconferentie gezegd dat hij hoopt de terrassen eind maart open te kunnen gooien.

Nieuwe versoepelingen

Mark Rutte zegt zo snel mogelijk te willen formeren om te werken aan een herstelplan voor de cultuursector. Rutte gaf namelijk aan te willen kijken naar wat er nodig is aan het einde van de coronacrisis, zodat bedrijven, theaters, bioscopen en musea weer van start kunnen gaan. Zoals het er nu uitziet, zal de formatie bestaan uit de VVD, met 36 zetels en D66, met 24 zetels. Welke partij daar nog bij komt, moet nog vastgesteld worden.

Nieuwe persconferentie

Op 23 maart is er weer een nieuwe persconferentie gepland waar we hopelijk nieuwe versoepelingen horen. Hierin wordt verteld wat er na 30 maart mogelijk is. De avondklok was al verlengd tot 31 maart.

Lees ook: Corona in je kleding: dit is hoe lang het virus kan overleven

Bron: Nos.nl, Metro Nieuws | Beeld: BrunoPress