Testfestivals corona: drieduizend mensen naar Biddinghuizen

testfestival corona

‘Geen medisch experiment, we kijken naar contact’

Om langzamerhand het normale leven weer op gang te brengen, vinden binnenkort in Biddinghuizen twee eendaagse corona-testfestivals plaats. Zo gaat men kijken hoe mensen met elkaar in contact komen bij een evenement.

Testfestival: waar en wanneer

Het precieze hoe en wat van de testfestivals is nog niet bekend. Het staat al wel vast dat er twee edities gaan zijn. Beiden zullen, met het oog op de avondklok, overdag plaatsvinden en bieden ruimte aan vijftienhonderd bezoekers. Ook is al bekend dat de evenementen plaats gaan vinden in Biddinghuizen. Precieze data zijn nog niet gegeven, maar dit zal in maart moet gaan gebeuren. Ook is nog onbekend welke artiesten er gaan optreden. Aangezien de festivals worden neergezet door geronomeerde organisatoren als ID&T en Mojo, zijn de verwachtingen echter hoog gespannen.

Contactonderzoek

Fieldlab Evenementen, die de testfestivals organiseert, zegt hierover: “We kijken naar contact. Het is geen medisch experiment. Die vijftienhonderd mensen komen elkaar niet allemaal tegen, maar hoeveel wel, en hoe lang?” Om dit bij te houden krijgen alle bezoekers bij de ingang een tag. Hiermee kan op het terrein gevolgd worden wie waar is. Bezoekers doen zowel vooraf als achteraf een corona-test en dragen op het terrein verplicht een mondkapje. Verder mogen ze zich vrij over het terrein bewegen.

Voetbal en concerten

Deze festivals zijn niet de eerste in de reeks Fieldlab-evenementen. Zo vinden er ook twee concerten in de Ziggo Dome, twee voetbalwedstrijden, een zakelijk congres en een show van een cabaretier plaats. Al deze evenementen hebben als doel om duidelijker te krijgen hoe activiteiten toch plaats kunnen vinden ten tijde van een pandemie.

Lees ook: Vanaf déze datum gaan proefevenementen met publiek van start

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexels