The Streamers sluiten concertreeks af met afscheidsconcert in De Kuip

the-streamers-afscheidsconcert

‘Zaterdag volgt een show waar mensen het nog lang over zullen hebben’

Na Madonna, U2, Pink Floyd en The Rolling Stones maken binnenkort The Streamers ook hun opwachting in De Rotterdamse Kuip. Het zal het derde en tevens laatste gratis livestreamconcert worden voor de gelegenheidsband die bestaat uit achttien Nederlandse artiesten. Dit laat Guus Meeuwis weten aan RTL Nieuws.

Afscheidsconcert

Guus Meeuwis is samen met Kraantje Pappie de bedenker van het format. “The Streamers heeft in de eerste maanden van dit jaar heel veel mensen blij gemaakt. Daar was het ons om te doen. Nu de zon weer gaat schijnen, de terrassen open mogen en wij weer voorzichtig nadenken over optredens met publiek, voelt het goed om het bandboek te sluiten”, aldus Guus.

‘Magisch en onvergetelijk’

De groep ontstond doordat live-optredens in coronatijd niet mogelijk was. Hun eerste digitale concert dat plaatsvond in het Amsterdamse Koninklijke Theater Carré, kon rekenen op ruim 1,2 miljoen kijkers. Het tweede concert vond plaats op Koningsdag vanaf het terrein bij Paleis Noordeinde. Die show trok meteen een recordaantal kijkers, en keken er maar liefst 2,5 miljoen kijkers naar de show. “Dankzij het massale enthousiasme was deze tour magisch en onvergetelijk”, zegt Guus.

De Kuip

“De keuze om afscheid te nemen vanuit De Kuip was snel gemaakt”, zegt Kraantje Pappie. Volgens hem zal The Streamers de boeken ingaan als de grootste gelegenheidsband van Nederland. “En dan moet je het afsluiten in een stadion! Het liefst één met een groot muzikaal verleden. Madonna, U2, Pink Floyd, The Rolling Stones en The Streamers. Ons verhaal is af.” Daarnaast verzekerde hij ons dat de nieuwste show van zaterdag een onvergetelijke show gaat worden. Wij zijn benieuwd! In onderstaande video kondigen ze zelf het afscheidsconcert aan.

The Streamers

De artiesten die we aanstaande zaterdag zien schitteren onder leiding van manager Frank Lammers zijn Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Thomas Acda, Paul de Munnik, Paul de Leeuw, Rolf Sanchez, Roel van Velzen, Typhoon, Snelle, Suzan & Freek, Van Velzen, Diggy Dex, Maan, Davina Michelle, Miss Montreal en Danny Vera. De show zal, net als bij de vorige edities, online te zien zijn en is het nu al mogelijk om gratis een ticket aan te vragen via de website.

Lees ook: Kijkers vol lof over spectaculair optreden Davina Michelle bij Songfestival: ’Niet normaal’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress