Thierry Baudet aangesproken op uitschelden journalist voor homo bij FvD-evenement

‘Hier staat een echte homo voor u’, aldus de Heerlenaar

Afgelopen week werd Thierry Baudet door een inwoner van Heerlen bij een Forum voor Democratie-evenement aan de tand gevoeld over een opmerking naar journalist Joost Vullings. Baudet had hem namelijk uitgemaakt voor ‘homo’, maar dat kon de Heerlenaar in elk geval niet waarderen.

Wat ging vooraf?

Baudet staat er niet bepaald om bekend dat hij op zijn mondje gevallen is. Soms maakt hij het echter wel behoorlijk bont en laat zelfs zijn achterban weten dat ze zijn uitspraken niet kunnen waarderen. Dit gebeurde bij een recent FvD-evenement. Hier ging een incident met journalist Joost Vullings aan vooraf. Vullings zelf omschreef in podcast De Stemming wat er was gebeurd: hij was Baudet tegengekomen in het Tweede Kamer-gebouw. Volgens Vullings steken FvD-kamerleden “proactief hun hand uit, omdat ze willen dat je die schudt”, maar Vullings weigerde dat vanwege de coronamaatregelen. In plaats daarvan probeerde Vullings de politicus een boks te geven, maar dit weigerde Baudet. Vervolgens maakte Baudet de EenVandaag-journalist uit voor ‘homo’.

Van homo tot valse nicht

Bij een recente Vrijheidskaravaan, zoals de FvD zijn evenementen noemt, stelde de Heerlense inwoner Henk Offermans de vraag of Thierry al zijn excuses had aangeboden aan Vullings. “Joost Vullings? Omdat ik hem homo heb genoemd, bedoel je”, lacht Baudet. Na een paar tellen gaat de FvD-oprichter verder en zegt hij: “Achteraf, toen ik zag hoe hij erop reageerde, dacht ik: ik had hem eigenlijk een valse nicht moeten noemen.” Ook lacht hij flink om zijn eigen grap, maar de hoofdschuddende Offermans is duidelijk niet onder de indruk.

‘Hier staat een echte homo’

Hoewel uit het publiek hoongelach en licht applaus klinkt, is Offermans zelf duidelijk niet blij met deze reactie van de politicus. Hij zegt: “Ik vind dit niet plezant. Hier staat een echte homo voor u. En homo is géén scheldwoord.” Op Twitter spreken veel mensen hun steun uit voor Henk Offermans. “Henk is een held”, schrijft iemand. Anderen laten weten “trots” te zijn op hoe hij het woord neemt tégen Baudet op een plein vol met diens voorstanders.

 

“Henk is een held.”

“Trots op de meneer die het woord neemt en zich kwetsbaar durft op te stellen.”

“Terechte vraag ook van hem.”

Lees ook: Coronamaatregelen: toegangsbewijzen in horeca, anderhalve meter verdwijnt

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Brunopress