Thierry Baudet over complottheorieën: ‘Ik ben een aanhanger’

Baudet

Eerder bestempelde Baudet deze aantijgingen als ‘malle verwijtingen’

Al een langere tijd bestempelde Baudet zichzelf niet als een complotdenker en dus ontkende hij ook dat hij complottheorieën zou aanhangen. Tot er een online-interview naar buiten kwam waarin de FvD-leider bevestigde dat hij een aanhanger is van zogeheten ‘samenzweringstheorieën’. Zo claimt hij bijvoorbeeld dat we worden bestuurd door ‘kwaadaardige reptielen’.

Complotaanhanger

Twee jaar geleden noemde hij de aantijgingen dat hij complotten zou aanhangen ‘malle verwijtingen’. Toch is zijn mening hierover bijgedraaid, blijkt uit een interview op de website Geopolitics and empire. “Ik ben een aanhanger van complottheorieën”, vertelde hij in het interview. “Ik geloof dat we worden bestuurd door een wereldwijde samenzwering van kwaadaardige reptielen.” Maar, hij denkt niet dat onze regering oftewel ‘andere nationale politici’ daarbij hoort. “Ze (mensen die in de landelijke regeringen zitten, red.) zijn zó dom, dat ze niet eens omgekocht hoeven te worden. Dat geloof ik.”

Batman: The Dark Knight

Ook legt de FvD-leider uit dat hij een groot fan is van de film Batman: The Dark Knight. Hij vindt deze film naar eigen zeggen ‘de beste film ooit gemaakt’. Dit komt met name doordat bad guy Heath Ledger de spraakmakende Joker speelde, en ervoor zorgde dat Batman goed uit de verf kwam. “Een perfecte antagonist”, noemde Baudet hem. Zijn eigen tegenstanders noemt hij daarentegen ‘ongelofelijk middelmatig’, maar volgens hem is dat ‘hoe het is’.

Niet letterlijk bedoeld

Toch laat Baudet via Twitter weten dat hij zijn uitspraak over de ‘reptielen’ – die ons zouden besturen – niet letterlijk bedoelde. “Natuurlijk was het een metafoor. Ik sprak over een samenzwering achter de schermen van globalisten, geheime diensten, psychopaten – waardoor de democratie en de vrijheid verdwijnt. Degenen die ons dit aandoen zijn een soort onmensen, reptielen, machines, gevoellozen kortom.”

Lees ook: Nog steeds lange wachttijden in de zorg, wat is het probleem?

Bron: Panorama, AD | Beeld: BrunoPress

Array