Thijs Römer moet half juni voor de rechter komen

Hij wordt vervolgd voor drie zedendelicten

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft aan het ANP laten weten dat acteur Thijs Römer half juni voor de rechtbank in Assen moet verschijnen voor vermeende zedendelicten. 

Onlinezedendelicten

Al enige tijd hangt er een donkere wolk boven Thijs Römer. De acteur wordt vervolgd voor drie online zedendelicten met minderjarigen. De meisjes waren destijds tussen de 14 en 16 jaar. De delicten dateren van 2015 tot eind 2017. Er is geen fysiek contact geweest tussen de slachtoffers en Thijs.

Sextortion

In de Telegraaf was in september te lezen dat de beschuldigingen onder meer gaan over ‘sekstortion’. Hieronder vallen onder meer ‘niet-fysieke vormen van dwang om seksuele gunsten van het slachtoffer af te persen’. In andere woorden: online seksueel misbruik. Ook stelde de krant dat één van de vermeende slachtoffers volgens bronnen dichtbij het onderzoek er zó slecht aan toe zou zijn, dat ze is opgenomen in een instelling. De jonge vrouwen zouden allemaal lid zijn van een online fanclubje van Römer, en op deze manier met hem in contact zijn gekomen.

‘Ik was 14’

Enkele maanden daarvoor kwam Thijs al eerder in opspraak. In mei van afgelopen jaar, werd de acteur al beschuldigd van seksueel wangedrag. Een vrouw (20) claimde toen dat ze op 14-jarige leeftijd onder andere naaktfoto’s moest sturen voordat ze een handtekening kreeg van Römer. Ook moest ze naar eigen zeggen vunzige spraakberichten inspreken. “Als ik foto’s stuurde, kreeg ik op mijn verjaardag 20 euro van jou”, aldus de vrouw.

Lees ook: Dit zijn de presentatoren van het Eurovisiesongfestival

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld / BrunoPress