Dit zijn de tien populairste Instagramfoto’s van 2020

instagramfoto's

Wie of wat denk jij dat op nummer één staat?

2020, wat was het een bijzonder jaar. We kunnen er niet omheen: dit was het jaar van corona. Het jaar van massaal thuiszitten. Thuis aan het werk, winkels dicht, niet meer naar de sportschool, niet meer op vakantie. Wat hebben we gedaan met al die extra tijd? Nou, we hebben voldoende bananenbrood gebakken voor het hele jaar, maar we hebben ook flink wat tijd op onze smartphones doorgebracht. En daarbij ook lekker veel likes op Instagram uitgedeeld. Dit zijn de tien meest gelikete Instagramfoto’s van 2020.

10. LeBron James

Na de onverwachte dood van basketbalicoon Kobe Bryant eind januari 2020 deelde zijn beste vriend en collega LeBron James een eerbetoon op Instagram. “Mijn hart is gebroken en ik ben er echt kapot van. Mijn gedachten gaan uit naar Vanessa en de kinderen. Ik beloof je dat ik je levenswerk ga verderzetten. Je betekent ontzettend veel voor ons”, schreef hij onder een reeks foto’s. In totaal kreeg de post bijna 15,5 miljoen likes.

9. Tentree

In april 2019 deelde Tentree onderstaande foto, waarin het kledingmerk voor likes beloofde bomen te plaatsen. Bij 5 miljoen likes plantte het merk maar liefst een half miljoen bomen. Bij de 20 miljoen likes gaan dat een miljoen bomen worden. Dat is nog even afwachten helaas, want de foto heeft tot nu toe ruim 15,5 miljoen likes.

8. Kylie Jenner

Kylie Jenner is dan wel niet meer samen met Travis Scott, toch is ze nog steeds dolblij met hem als vader voor hun dochtertje Stormi. Op zijn verjaardag zette ze hem dan ook graag in het zonnetje. “Gefeliciteerd voor de vader van het jaar”, schreef ze erbij. “Ik begin langzaam te accepteren dat Storm een papa’s kindje is. Maar whatever, ze is een beetje van ons beiden. De mooiste, slimste, liefste en grappigste kleine baby. Het mooiste cadeau. Oké, ik ben aan het huilen. Hou voor altijd van jou!” De volgers van Kylie konden dit eerbetoon erg waarderen. Ze kreeg maar liefst 15,9 miljoen likes.

7. Jennifer Aniston

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat Jennifer Aniston – eindelijk – een Instagramaccount aanmaakte. Dat vierde ze destijds met een selfie met haar Friends-collega’s. Dat dat moment nog steeds gedenkwaardig is, bewijst deze zevende positie in de top tien gelikete foto’s. De foto heeft inmiddels 16,3 miljoen likes. Daarnaast heeft ze ook nog eens een ander record gebroken. In vijf uur en zestien minuten tijd wist ze namelijk een miljoen volgers te verzamelen. Wauw!

6. Lionel Messi

Het nieuws dat voetballegende Diego Maradona in november was overleden, sloeg als een bom in in de voetbalwereld. Lionel Messi deelde een eerbetoon aan de Argentijnse voetballer. 16,3 miljoen mensen hebben de foto’s geliket.

Benieuwd naar de vijf meest gelikete foto’s in 2020? Je ziet ze op de volgende pagina.

Pagina 1/2