Nieuwe TikTok-trend: mensen laten zien hoeveel ze zijn aangekomen in de lockdown

tiktok-trend

Met de video’s dragen zij hun steentje bij aan de body positivity-beweging

Niet lang geleden ging er op TikTok een trend rond waarbij mensen hun glow up in 2020 lieten zien. Zo lieten ze eerst een foto van het begin van het jaar zien, en vervolgens beelden van het eind van het jaar. Op die laatste beelden zien ze er dan ineens fabulous uit en waren de kilo’s er af gevlogen. Heel knap, maar 2020 was niet voor iedereen zo. Voor veel mensen was het een lastig jaar. Daarom geven zij nu een tegengeluid aan de glow up met deze nieuwe, realistische TikTok-trend.

Coronacrisis

Het coronavirus heeft het afgelopen jaar onze levens flink beïnvloed. We werken zoveel mogelijk thuis, de sportscholen zijn dicht, net als de niet-essentiële winkels en scholen. Kortom: we zitten heel veel thuis. Daarnaast zitten we nog steeds in veel onzekerheid: blijven je familie en vrienden gezond, blijf ik zelf gezond, houd ik mijn baan, ga ik me laten vaccineren? Dat je dan net even wat vaker naar een zak chips of een reep chocolade grijpt en niet zo’n zin hebt in dagelijks hardlopen, is dan ook niet zo gek.

Body positivity

Voor veel mensen waren de zogenoemde ‘coronakilo’s’ dan ook geen onbekend begrip. Dat dat niets is om je voor te schamen, laten deze mensen op TikTok wel zien. “Vier je lichaam tijdens de pandemie”, schrijft TikTok-gebruiker Selena Trevino. Ook TikTokker Chloe sluit zich daarbij aan: “Ik waardeer mijn lichaam, omdat het mij door een pandemie heen sleept.” Amen!

Bekijk enkele van de TikTok-video’s hieronder:

@selenatrevino

celebrate your body always bc diet culture sucks!!? #loveyourbody #selflove #pandemic #glowup #allbodiesarebeatiful #greenscreen

? 2020 glow up – Katie Clark

@chloe_xandria

#normalizenormalbodies #bodypositive #bodypositivity #normalizeallbodies #MakeItMagical

? 2020 glow up – Katie Clark

@niebsy

#glowupchallenge #glowdowncheck #foryoupage #StrikeAPosay

? 2020 glow up – Katie Clark

Lees ook: Gerard Joling laat hilarische TikTok-blunder zien

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash, Monika Kozub