Toch nog nazomer: volgende week relatief hoge temperaturen

nazomer

Het weer ziet er anders uit dan afgelopen weken

Als we de weersvoorspellingen voor volgende week mogen geloven, krijgen we toch nog een fijne nazomer. Het wordt namelijk vooral zonnig en droog met temperaturen boven de twintig graden, aldus Weer.nl.

Meer zon en hogere temperaturen

De afgelopen tijd was het vaak vooral fris en wisselvallig voor de tijd van het jaar. September begon warm, maar de temperaturen gingen halverwege de maand behoorlijk naar beneden. Het is gedurende de tweede helft van die maand dan ook nooit warmer geworden dan twintig graden. Daar komt komende week verandering in: we zullen geregeld zon zien en de temperaturen zullen oplopen.

Mooie nazomerdagen

Vandaag wordt er nog wel wat regen verwacht. De maximale temperatuur ligt rond de achttien graden. Morgen zullen we de zon al wat meer zien en is de maximumtemperatuur negentien graden. Zowel dinsdag als woensdag zullen echter mooie nazomerdagen worden, omdat het hogedrukgebied boven het zuidoostelijk deel van Europa warme lucht onze kant op brengt. In het binnenland wordt het dan maximaal eenentwintig graden, op de Wadden maximaal achttien.

Opnieuw wisselvallig

Helaas zijn de hogere temperaturen van korte duur. Woensdagmiddag zal het waarschijnlijk alweer wat afkoelen, omdat de bewolking in de loop van de dag zal toenemen. Ook wordt die avond weer regen verwacht. Alleen als het koufront ons later bereikt dan gepland, zullen we woensdag de gehele dag een nazomertemperatuur hebben. De dagen erna hangt de temperatuur vooral af van een lagedrukgebied vanuit het westen. Waarschijnlijk krijgen we dan wisselvallig weer.

Lees ook: Politici reageren op het vertrek van oud-Kamervoorzitter Arib

Bron: METRO Nieuws | Beeld: Unsplash, Daria Nepriakhina