Tom Egbers aankomende maanden niet te zien bij NOS Sport

Tom Egbers

Wie hem gaat vervangen is nog niet duidelijk

De aankomende maanden zal presentator Tom Egbers niet te zien zijn bij NOS Sport. Dit heeft de NOS-directie ‘in goed overleg’ met de presentator besloten. Dit besluit heeft de omroep afgelopen vrijdag bekendgemaakt. 

Tom Egbers

Eerder deze week kwam al naar buiten dat Egbers zijn werk voor NOS Sport tijdelijk neerlegt. Verder was het nog niet bekend voor hoelang de presentator weg zou zijn. Vandaag is daar echter wat meer duidelijkheid aan gegeven. Egbers zal de aankomende maanden namelijk nog niet terug te zien zijn op de buis.

Door deze aankondiging wil Egbers de ruimte geven om vragen te beantwoorden die zijn ontstaan na een onthullend artikel over het wangedrag op de werkvloer van NOS Sport.

Intimidatie en pestgedrag

Steeds meer mensen hebben hun verhaal gedaan nadat het artikel van de Volkskrant naar buiten kwam. Volgens verschillende medewerkers van de NOS Sport zou Egbers zich schuldig hebben gemaakt van (seksuele) intimidatie en pestgedrag. Hij zou daarbij ook een vrouwelijke collega hebben gepest, nadat hun affaire was beëindigd.

Vervanger

De NOS zelf heeft laten weten geen uitspraken te doen over wie Egbers de aankomende maanden zal gaan vervangen. Wel hebben ze aangegeven ‘gefaseerd’ op te stappen. Hoe dit proces eruit gaat zien, wordt over twee maanden iets duidelijker, zo laat een woordvoerder van de NOS weten. Zo komt een extern adviesbureau rond die tijd ook met een advies over de cultuurverandering bij NOS Sport.

Lees ook: Ook Catherine Keyl deelt ervaring bij NOS Sport

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld