Top 2000 Café na drie jaar weer open voor publiek

top-20000

Het café zal zelfs de hele dag door geopend zijn

Voor het eerst sinds 2019 mag er weer publiek naar het Top 2000 Café bij NPO Radio 2 komen. Daarnaast kunnen luisteraars 24 uur per dag in het café terecht. “We gaan de deuren volop opengooien”, aldus zendermanager Peter de Vries in gesprek met het ANP.

Zo min mogelijk risico

Het Top 2000 Café wordt sinds 2010 elk jaar in Beeld en Geluid (Hilversum) opgebouwd. De afgelopen twee jaar bleef de studio leeg vanwege de coronacrisis. Dit jaar mag er voor het eerst weer publiek bij zijn. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk risico is, heeft men de opzet dit jaar wel een beetje aangepast.

Vroeger was het zo dat er om het kwartier een stroom van binnenkomers en vertrekkers was, die allemaal een half uur mochten kijken. Nu mogen de luisteraars vijftig minuten blijven. Het publiek mengt zich dan niet en het café kan tijdens de uurwisseling worden schoongemaakt. Daarna mag de volgende groep naar binnen (telkens 150 mensen). Door deze manier van werken hoeft het café ’s nachts niet meer dicht voor een grote schoonmaak. Dat betekent dat er 24 uur per dag bezoekers welkom zijn.

Ook weer met schermen

De Vries is helemaal blij met de ontwikkeling. “Dit jaar krijgen we als vanouds de beelden van een vol café te zien.” Hij noemt de editie van dit jaar zelfs “het grootste café van Nederland”, omdat de schermen dit jaar terugkeren. Op die schermen waren de afgelopen twee jaar luisteraars in hun huiskamer te zien. “Die zijn ons heel goed bevallen. Daarom gaan we voor een mix van livepubliek en de schermen in het café.”

Binnenkort stemmen

De Top 2000 wordt van Eerste Kerstdag tot en met Oudejaarsavond uitgezonden. Er zijn in totaal 25.000 kaarten beschikbaar voor de hele week. Volgende week vrijdag gaan ze online in de verkoop. Het is niet mogelijk om tickets aan de deur te halen. Wil je stemmen voor de Top 2000? Dat kun je doen vanaf komende donderdag. De stemweek eindigt volgende week woensdag. Aan het eind van die woensdagmiddag maakt NPO Radio 2 de top 10 bekend.

Lees ook: Ook voor drinkwater gaan we komend jaar veel meer betalen

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress