Top 2000 is van start: 168 uur muziek tot oudejaarsavond

Top-2000

Queen is het vaakst te horen op de zender

Kerstavond wordt ieder jaar gestart met de officiële opening van de Top 2000. Dit jaar trapte radio-dj Jeroen van Enkel af, en deed dat samen met collega-dj Bart Arens die een spectaculaire lichtshow gaf vanaf het dak van Beeld en Geluid. Tot en met oudejaarsavond wordt er 24 uur per dag liedjes gedraaid op NPO Radio 2.

Top 2000

De Top 2000 begon met een nieuwkomer van de lijst, namelijk het nummer Promises of No Man’s Land van de Nederlandse band Blaudzun. De lijst der lijsten wordt ieder jaar gevormd door luisteraars die hun favoriete liedjes insturen.

Bohemian Rhapsody

Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen staat dit jaar weer op nummer één en zal het jaar 2022 inluiden. De nummer één van vorig jaar, het nummer Roller Coaster van Danny Vera, staat dit jaar op de tweede plaats. Het favoriete nummer van de overleden misdaadjournalist Peter R. De Vries, A Whiter Shade of Pale van Procol Harum, heeft de derde plek bemachtigd. Het nummer is flink gestegen, want hij stond vorig jaar op nummer 153 in de lijst.

Top tien

De top tien bestaat uit Hotel California van Eagles, Piano Man van Billy Joel, Radar Love van Golden Earring, Stairway to Heaven van Led Zeppelin, Nothing Else Matters van Metallica, Black van Pearl Jam en Avond van Boudewijn de Groot. Het is de eerste keer dat het nummer Radar Love in de top tien staat, en dit heeft alles te maken met de aankondiging van de band om dit jaar te stoppen. Dit vanwege de ziekte van George Kooymans, de gitarist en grondlegger van Golden Earring. Ook Nothing Else Matters staat voor het eerst in de top tien.

Queen is het populairste in de lijst en staat er met maar liefst 35 nummers in. Daarna volgen de Beatles (31 nummers), ABBA, Bruce Springsteen, U2 en The Rolling Stones (23 nummers).

Lees ook: Hilarisch: 24Kitchen zendt op eerste kerstdag écht pruttelend pannetje ragout uit

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress