Transavia annuleert deze week veel vluchten van en naar Zuid-Europa

Transavia

Slecht nieuws voor vakantiegangers!

Deze week blijven er een hoop vliegtuigen van Transavia aan de grond. De luchtvaartmaatschappij heeft namelijk bekend gemaakt dat er deze week 42 vluchten naar Zuid-Europa worden geannuleerd. Het gaat om 21 retourvluchten, die van en naar Schiphol en de luchthavens van Rotterdam en Eindhoven vertrekken. 

Transavia

Een woordvoerder van Transavia laat weten dat het om vluchten gaat van woensdag tot zondag. Volgens de NOS zagen 15.000 reizigers afgelopen week hun vlucht uitvallen door Transavia. De woordvoerder wil dit niet bevestigen. Volgens Transavia waren de annuleringen van vandaag op 28 april al bekend gemaakt. “We zijn nu bezig reizigers te informeren voor de hele maand mei. We hopen dat er eind van de week duidelijkheid is.” Afgelopen week kregen reizigers soms op de dag van vertrek pas te horen dat hun vlucht niet doorgaat.

Materieeltekort

Transavia heeft minder toestellen beschikbaar vanwege problemen met sommige vliegtuigen. Dit probleem speelt al langer, en daardoor worden er in mei en juni ook veel vluchten geschrapt. Door het materieeltekort moet Transavia al bij kleine tegenslagen vluchten annuleren.

Aan de grond

Op dit moment staan er acht toestellen (van de 45) aan de grond. “Dat is om allerlei redenen: blikseminslag, aanrijdingen, drie leasevliegtuigen zijn nog niet helemaal ingesteld.” Normaal gesproken staan één of twee toestellen aan de grond.

Vakantiegangers

Voor reizigers van wie de vlucht gewijzigd of geannuleerd is, zijn er drie mogelijkheden: omboeken naar een andere datum, geld terugvragen of een vlucht boeken bij een andere luchtvaartmaatschappij. Transavia vergoedt deze kosten, mits deze ‘redelijk en in verhouding zijn’.

Lees ook: Oh no: Transavia annuleert vluchten deze meivakantie

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld