Trein doorboort bus: ‘Godzijdank geen passagiers in de bus’

bus

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk is ontstaan

Maandagochtend is er een bus zonder passagiers doorboort op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom. Volgens de politie is de buschauffeur nagekeken in de ambulance en is er wonder boven wonder niet gewond geraakt. Wel is de ravage die is aangericht door het ongeluk enorm groot.

Ongeluk

Volgens woordvoerders van Conexxion en NS is het nog onduidelijk hoe het ongeluk is ontstaan. Wel laat de NS weten dat er in de trein 85 passagiers zaten. “Het is een vreselijk ongeval waar gelukkig geen slachtoffers bij gevallen zijn. Gelukkig is ook de buschauffeur er ongedeerd uitgekomen en was de bus verder leeg.”

De buschauffeur is in de ambulance meteen nagekeken. De Veiligheidsregio liet eerst weten dat de chauffeur gewond raakte tijdens de botsing, maar later bleek hij gelukkig ongedeerd te zijn.

Geschrokken

De Veiligheidsregio liet weten in een reactie dat de bus ‘godzijdank’ leeg was, op de chauffeur na. De treinpassagiers zijn door de hulpdiensten onderzocht en kort na de crash uit de trein gehaald en per bus verder vervoerd. “De machinist en de conducteur zijn ook ongedeerd, maar erg geschrokken. Collega’s hebben hen opgevangen om erover te praten.”

ProRail meldde op Twitter dat het treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Roosendaal is gestremd. Hoelang dit gaat duren, is nog niet bekend. Door de harde knal is de trein namelijk ontspoort en er moet worden onderzocht of het spoor beschadigd is.

Lees ook: Volgens Nationale ombudsman moet het sociaal minimum omhoog

Bron: De Telegraaf, Gelderlander | Beeld: iStock