Trieste pakjesavond dreigt voor meer dan 4.600 kinderen

pakjesavond

Het Nationaal Fonds Kinderhulp luidt noodklok

Het lijkt zo vanzelfsprekend: op 5 december is het pakjesavond en kan elk kindje dat het afgelopen jaar zoet is geweest rekenen op een mooi cadeautje. Maar bij veel gezinnen die leven in armoede, vallen de kinderen tussen wal en pakjesboot. Het Nationaal Fonds Kinderhulp schiet te hulp, maar komt dit jaar pakjes te kort en luidt daarom onder de naam Actie Pepernoot de noodklok.

Pakjesavond

Een schaaltje pepernoten op tafel, schoenen met winterpenen voor trouwe schimmel Ozosnel, en pakketjes bij de vleet. Zo hoort een pakjesavond eruit te zien, toch? Maar voor kinderen die opgroeien in armoede komt het vaak voor dat Sint en Piet tóch de weg naar hun huisje niet weten te vinden, en deze dan maar stilletjes voorbij rijden. Voor al deze kinderen is er het Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij treden op als hulpsinterklazen, en zorgen ervoor dat de Sint en zijn Pieten óók aan kinderen die in armoede opgroeien toch een mooi cadeautje kunnen geven.

Actie Pepernoot

Onder de naam Actie Pepernoot zet het Nationaal Fonds Kinderhulp zich elk jaar weer in. Met dank aan donaties van hulpklazen door het hele land, kan de organisatie voor arme kindjes door het hele land toch een mooi cadeau in orde maken. Zo deelde het Fonds Kinderhulp de onderstaande video over Sylvia en haar vijfjarige Ravi. Na een turbulente tijd, met onder andere een verblijf in een blijf-van-mijn-lijf-huis en de ziektewet heeft Sylvia het financieel niet makkelijk, deelt ze. “Zodra de Sint in het land is, is Ravi al helemaal enthousiast. Maar jij weet: oké, maar volgende week moeten we ook gewoon eten. Je kan hem nog goed uitleggen: ‘het is zoals het is en Sinterklaas heeft niet zoveel centjes’.” Maar het voelt niet fijn, vertelt ze: “Mij bekruipt heel vaak het gevoel dat ik daarin tekortschiet.” Met dank aan het Nationaal Fonds Kinderhulp kon Sylvia haar zoontje toch van een mooi cadeautje voorzien op pakjesavond.

Noodklok

Maar dit jaar gaan de aanvragen harder dan de donaties die binnenkomen, legt het Nationaal Fonds Kinderhulp uit. En daardoor dreigen voor meer dan 4.600 kinderen helaas de schoentjes leeg te blijven. Daarom luidt het fonds de noodklok. Verschillende ouders hebben met het fonds gedeeld dat zij mede door corona financieel in moeilijkheden komen. “Wij hebben ervoor gekozen om het deze keer maar helemaal over te slaan. Mede doordat mijn man (hoofdkostwinner) zijn baan is kwijtgeraakt”, deelt één ouder met het fonds. En dan moeten er keuzes gemaakt worden. Mocht je je geroepen voelen om als hulpsinterklaas te hulp te schieten, dan kun je via de link in de alinea hierboven bijdragen.

Lees ook: Dit zijn de 6 leukste spellen voor op pakjesavond

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pixabay, Marjonhorn