Op vakantie in eigen land? Tropisch weer met hoge temperaturen op komst

Aan het einde van de week kunnen we zomers weer verwachten

Na flink wat regenbuien deze maand lijkt het erop dat we juli wél met een zomers weertje afsluiten. Goed nieuws voor iedereen die vakantie in eigen land viert. Vooral in het weekend wordt het lekker weer om een tent op te zetten of de BBQ weer uit de schuur te halen.

 

Tropische lucht

De hele maand hebben we te maken gehad met wisselende temperaturen en regen. Een groot verschil met de 40 graden die een jaar geleden op de thermometer stond. Wel zullen de temperaturen ook deze week weer oplopen, weet Brian Verhoeven van Buienradar te vertellen. “Er komt tropische lucht vanuit Spanje onze kant op,” legt de weerman uit. Hierdoor kunnen we ook in Nederland op zomers weer rekenen.

Temperaturen rond de 30 graden

Aan het begin van de week kan er nog een bui vallen. Daarna wordt het droog en zonnig. Vooral vrijdag en zaterdag stijgt het kwik. De temperatuur ligt dan tussen de 22 graden op de Waddeneiland tot wel 31 graden in Maastricht. Waar je de zomer(vakantie) viert, maakt dus nog wel een groot verschil. Daarnaast is de zomerse opleving slechts van korte duur: “Na zaterdag kan het weer omslaan. Zondag worden weer lagere temperaturen verwacht.” Grijp dus vooral aan het einde van de week de kans om naar buiten te gaan. Smeer je dan wel goed in en klap de parasol uit, waarschuwt Verhoeven. “Er wordt een hoge zonkracht verwacht.” De kans op verbranding is daardoor extra groot.

Lees ook: Dit zijn de beste en slechtste leeftijden om te gaan trouwen

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels