Tropische temperaturen: vrijdag kan het oplopen tot wel 33 graden

tropische temperaturen

Tropische warmte komt onze kant op!

De maand juli stond in het teken van regen, regen en nog eens regen. Nu de maand bijna voorbij is, lijkt er toch een lichtpuntje aan de horizon te verschijnen. Op de valreep kunnen we op de laatste dag van juli een tropisch warme dag verwachten. Met name in het zuiden van het land kunnen de temperaturen oplopen tot maar liefst 33 graden.

Tropische temperaturen

Vandaag en morgen is het nog wisselend bewolkt en lopen de temperaturen iets op. Vrijdag en zaterdag stijgen de temperaturen aanzienlijk en kunnen we genieten van warm zomerweer. In de provinciën Brabant en Limburg zal het zweten worden, want daar kan het kwik oplopen tot 33 graden. In de rest van het land variëren de temperaturen tussen de 27 en 30 graden. “De hele zuidelijke helft van het land heeft tropische temperaturen, maar ook in de rest van het land wordt het gewoon een zomerse dag”, zo laat Marjon de Hond van Buienradar weten.

Goed insmeren

We kunnen twee dagen genieten van heerlijk strandweer. Op de waddeneilanden staat ook een stralende zomerdag gepland, echter zal het hier iets koeler worden. Het is belangrijk om met deze tropische temperaturen goed in te smeren wanneer je van het zonnetje geniet. “Met een zonkracht van 7 verbrand je gewoon heel snel”, legt De Hond uit.

Genieten van de zon zolang het kan

Op de laatste dag van juli en de eerste dag van augustus moeten we maar extra genieten van de zon, want de zomerpret is maar van korte duur. Vanaf zondag zakken de temperaturen weer aanzienlijk en is er ook kans dat er een paar buien gaan vallen. “Echt stabiel zomerweer zit er gewoon nog niet in”, aldus De Hond.

Lees ook: Waarom zijn mondkapjes in het buitenland verplicht en in Nederland niet?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash