TVOH-rel: aangifte tegen Jeroen Rietbergen, maar bandleider ontkent

jeroen rietbergen

Rietbergen ontkent via zijn woordvoerder ‘met grote klem’

Eerder deze week vertelde oud-deelneemster Nienke Wijnhoven van The Voice of Holland in een emotioneel gesprek bij Beau over haar ervaringen met grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. Gisteravond bleek dat zij aangifte had gedaan. Jeroen Rietbergen liet via zijn advocaat al snel weten te ontkennen.

Aangifte Jeroen Rietbergen

Elke dag lijkt de beerput rond The Voice of Holland een stukje verder open te gaan. Zo was er gisteren het nieuws dat er een tweede aangifte tegen (ex-)coach Ali B. op tafel lag. Vervolgens liet het programma weten de banden met de artiest te verbreken. Gisteravond kwam daar bovendien het nieuws bij dat ook tegen Jeroen Rietbergen nu een aanklacht werd ingediend. Nienke Wijnhoven, die eerder deze week aan tafel bij Beau haar verhaal deed, heeft contact opgenomen met de zedenpolitie.

Statement advocaat

Bij RTL Boulevard liet advocaat Sébas Diekstra via een statement weten dat Nienke nu toch heeft besloten om aangifte te doen tegen voormalig bandleider Jeroen Rietbergen. Ze heeft hier lang over getwijfeld, legt hij uit. “Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten.” Ook laat hij weten dat Nienke voorlopig niet meer ‘inhoudelijk op de kwestie zal ingaan’. Dat is omdat ze niet het risico wil lopen om daarmee het onderzoek schade toe te brengen.

Reactie Jeroen Rietbergen

Via zijn woordvoerder komt aan het eind van de Boulevard-aflevering een statement van Jeroen Rietbergen binnen. Verslaggever John van den Heuvel laat weten: “Peter Plasman is advocaat. Er is aangifte gedaan tegen Jeroen van aanranding. Dat is een ernstig strafbaar feit. Daar staat een gevangenisstraf op. Plasman zegt namens Jeroen dat hij de aanranding met grote klem ontkent.” Vanmiddag om 16.00 uur komt de aflevering van BOOS online waarin de misstanden aan bod komen.

Lees ook: Johnny de Mol laat zich uit over Jeroen Rietbergen: “Ongelooflijke klootzak”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress